Adio pager! Ultimul mohican al pagerelor, Japonia pune capăt aventurii comunicaţionale din secolul trecut

1.639 ori
<b>Adio pager! Ultimul mohican al pagerelor, Japonia pune capăt aventurii comunicaţionale din secolul trecut</b>Știm cu toții faptul că Japonia este o țară cu adevărat inedită, asta prin prisma obiceiurilor și pasiunilor localnicilor. Unul dintre cele mai iubite gadget-uri de către japonezi era pagerul, dispozitiv care astăzi devine istorie și în țara

Japonia este o ţară inedită, ca să nu zicem ciudată, prin obiceiurile şi pasiunile sale. Doar acolo vezi Kitkat cu Wasabi şi mănânci supă de placentă. Tot acolo oamenii adoră telefoanele cu clapetă, iar mii de oameni încă folosesc pagere. Ei bine, acest obicei e gata să fie lăsat în urmă.

Serviciile pager din Japonia se apropie de închidere şi în acest moment doar 1500 de persoane folosesc aceste terminale. După 5 decenii de utilizare a pagerului autorităţile de la Tokyo au luat această decizie. Furnizorul de servicii de acest tip, Tokyo Telemessage a anunţat că va încheia serviciul în septembrie 2019. Pagerele sunt cunoscute în Japonia ca "poke-beru" sau "pocket bell", fiind foarte populare în anii 90.

Pe atunci 10 milioane de unităţi erau folosite în Japonia. Terminalele de gen pot transmite mesaje scurte prin undele radio. Odată cu apariţia telefoanelor mobile în mainstream, pagerele au intrat în declin. Operatorul NTT introducea simpaticele gadget-uri în ţara niponă şi renunţa la serviciile aferente în 2007. Tokyo Telemessage a oprit producţia de pagere de 20 ani, apropo.

Ca să vă faceţi o idee cât de old school e Japonia, acolo încă sunt populare faxurile şi găseşti la multe magazine şi casete audio sau Tamagotchi-uri. Şi la noi pagerele au avut o perioadă de glorie, mai ales prin 1998, când toată lumea strângea etichete de sticle Coca-Cola pentru a câştiga un pager. Era o campanie numită "Intră pe frecvenţa Coca-Cola", care îţi oferea fără tragere la sorţi pagere Eco-Philips.

Ele au ajuns la primii 100.000 de români care au strâns 50 de puncte pe etichele promoţionale de Coca-Cola şi le-au trimis prin poştă. Pe parcursul anilor anumite meserii au folosit din plin pagere, ele chiar fiindu-le utile. Mă gândesc aici în special la doctori, poliţişti sau pompieri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×