Restructurările și repoziționarea continuă la Sony; Japonezii închid o fabrică de telefoane generatoare de pierderi

758 ori
<b>Restructurările și repoziționarea continuă la Sony; Japonezii închid o fabrică de telefoane generatoare de pierderi</b>Finalul lunii martie a fost marcat cu siguranță și de către anunțul Sony cu privire la fuziunea departamentelor TV, Audio, Camera și Mobile într-o singură filială numită "Electronics Products and Solutions". Am aflat și că celebrul CEO

Finalul lunii martie a fost marcat cu siguranță și de către anunțul Sony cu privire la fuziunea departamentelor TV, Audio, Camera și Mobile într-o singură filială numită "Electronics Products and Solutions". Am aflat și că celebrul CEO al gigantului japonez și anume Kazuo Hirai a părăsit definitiv compania și că Sony are în plan să reducă la jumătate forța de muncă din zona smartphone pentru a reveni pe profit.

Restructurările au început deja și astăzi aflăm că Sony Mobile tocmai ce a închis o fabrică de smartphone-uri din China. Un raport din partea celor de la Reuters scoate la iveală că pe parcursul anului 2018, Sony Mobile a înregistrat pierderi financiare în valoare de 863 milioane de dolari și a reușit să comercializeze un număr de 6.5 milioane device-uri pe parcursul celor 12 luni din perioada cu pricina.

Sony nu va renunța de tot la departamentul Xperia, urmând a reduce forța de muncă la jumătate după cum precizam și mai sus și axându-se pe fabricile din Thailanda în detrimentul celor din China. Japonezii afirmă că zona Mobile ar putea redeveni profitabilă începând din Aprilie 2020.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×