Vanzarile de terminale Android au crescut cu 886% in trimestrul 2 al acestui an, conform studiilor recente

Autor:  | Publicat în:  Android 1.183 ori
<b>Vanzarile de terminale Android au crescut cu 886% in trimestrul 2 al acestui an, conform studiilor recente</b>Analistii de la Canalys au oferit publicitatii o serie de cifre impresionante, care atesta cresterea popularitatii platformei Android. Astfel aflam ca in trimestrul 2 al acestui an, vanzarile de terminale Android au crescut cu 886% fata de aceeasi...

Analistii de la Canalys au oferit publicitatii o serie de cifre impresionante, care atesta cresterea popularitatii platformei Android. Astfel aflam ca in trimestrul 2 al acestui an, vanzarile de terminale Android au crescut cu 886% fata de aceeasi perioada a anului 2009.

Procentul este de 851% in SUA, oferindu-i platformei locul 1 pe piata locala, cu o cota de 34%, Android fiind urmat de RIM, cu 32% si Apple cu 21.7%. La nivel international, dominatia Nokia la nivel european si in Asia isi spune cuvantul, finlandezii obtinand o cota de piata de 38%. Apple are o cota de piata globala de 13%, iar studiul Canalys mai arata ca piata smartphone-urilor a crescut cu 64% in ultimul trimestru.

China ramane in continuare cea de-a doua cea mai mare piata de desfacere a smartphone-urilor, cu Nokia mult in fata rivalilor sai, cel putin in aceasta tara: 77% dintre smartphone-urile vandute in regiune in trimestrul 2 apartin finlandezilor. In ce priveste categoria predictii, Canalys afirma ca pana in 2013 smartphone-urile vor reprezenta peste 27% din vanzarile internationale de telefoane, procentul depasind 60% in Europa de Vest si 48% in SUA.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×