Vladimir Putin i-a oferit o minge de fotbal cadou lui Trump; Mingea avea un cip transmiţător special la bord

1.934 ori
<b>Vladimir Putin i-a oferit o minge de fotbal cadou lui Trump; Mingea avea un cip transmiţător special la bord</b>Spionajul revine în prim plan astăzi când aflăm informații despre o întâmplare recentă ce îi implică pe Donald Trump și pe Vladimir Putin. Descoperim că președintele rus i-a oferit lui Trump o minge de fotbal, cadou ce integra un cip

Dacă proverbul spune că nu e bine să accepţi cadouri de la greci, se pare că asta se aplică şi pentru ruşi. La o conferinţă de presă recentă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin i-a oferit omologului american Donald Trump o minge Adidas de la Cupa Mondială. Nu se putea fără ceva controversă legată de spionaj totusi.

Aparent există reglementări care afirmă că un oficial de stat nu are voie să primească astfel de cadouri care să depăşească valoarea de 390 de dolari. Încă nu e clar cât costă mingea, dar aici apare altă controversă. Mingea de la Putin avea un cip integrat, cu o mică antenă care făcea transmisiuni spre telefoanele din zonă. Nu pare să fie un aparat de spionaj, ci aparent o funcţionalitate specifică mingilor Adidas AG.

Ar fi un cip special pentru comunicare NFC, ascuns în logo-ul de pe minge. Cipul respectiv le permite fanilor să acceseze clipuri cu jucători, competiţii Adidas şi alte conţinuturi, doar prin conectarea la minge. Pe de altă parte cipul respectiv poate fi hackuit şi poate fi un mediu de pătrundere în infrastructura americană a hackerilor ruşi.

Astfel de NFC tag-uri pot fi programate pentru a iniţia un atac asupra unui telefon, lucru testat în 2015. Pe atunci un inginer a folosit un cip NFC pentru a trimite un link spre un telefon Android care instala un fişier malware pe device. Şi cum Trump foloseşte numai telefoane care nu sunt aprobate de stafful de securitate pentru a sta pe Twitter, e la un pas de dezastru.

Din ciclul "lucruri la care ne aşteptăm de la Trump"...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×