China îi sugerează lui Trump să treacă la telefoane Huawei, după ce acesta a aflat că are iPhone-ul ascultat

4.508 ori
<b>China îi sugerează lui Trump să treacă la telefoane Huawei, după ce acesta a aflat că are iPhone-ul ascultat</b>La aflarea veștii că Donald Trump are iPhone-ul ascultat, Hua Chunying, purtător de cuvânt chinez şi vice director al Ministerului Informaţiei din China a făcut o declarație sugerându-i președintelui american că poate ar fi momentul să treacă

Nici o săptămână fără un scandal legat de Trump, ştim asta deja, iar cel mai nou are legătură cu ascultarea telefonului preşedintelui SUA de către spionii din China. E vorba despre un iPhone, iar China a răspuns sugerându-i lui Trump să treacă la un Huawei în loc de handset Apple.

Hua Chunying, purtător de cuvânt chinez şi vice director al Ministerului Informaţiei din China a făcut declaraţia, care a devenit deja virală. În acelaşi timp a negat şi că există spioni chinezi care îl ascultă pe Trump. A numit articolul NY Times "fake news" şi atât. Mai mult decât atât a numit totul "un scenariu de Oscar". E ştiut faptul că autorităţile din State au insistat pe lângă Donald Trump luni întregi să renunţe la telefonul personal, un iPhone şi să opteze pentru un terminal securizat ca predecesorii săi.

Şeful de stat a rămas totuşi pe poziţii şi şi-a păstrat telefonul, rămânând astfel deschis la atacuri ale hackerilor şi spionilor. Evident iese din ecuaţie vreo utilizare de terminal chinez, după ce FBI, CIA, NSA au avertizat toate ramurile Guvernului şi chiar publicul de rând să nu mai folosească produse Huawei. AT&T a anulat lansarea lui Mate 10 Pro la început de an şi în general operatorii evită să mai cumpere echipament Huawei în State.

Huawei e de ceva vreme suspectă de legături prea apropiate cu guvernul chinez. De altfel compania a fost fondată de către un inginer al armatei chineze, Ren Zhengfei. Structura sa corporațională este opacă, deci nu ştim cine sunt finanţatorii. Totuși, toţi marii aliaţi SUA au infrastructura furnizată de Huawei şi în afară de Marea Britanie nu prea am mai auzit comentarii negative. Pe de altă parte Edward Snowden a dovedit că mai degrabă NSA a spionat Huawei în ultimii ani decat invers.

Toate acestea fiind spuse, nu pot decât să mă întreb ce telefon foloseşte preşedintele chinez Xi şi dacă provine de la Huawei, Xiaomi, Oppo, Vivo sau altă companie...

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×