WWDC 2017: Apple anunţă HomePod, difuzor smart cu Siri la bord, 6 microfoane, 1 woofer și 7 tweetere

1.172 ori
<b>WWDC 2017: Apple anunţă HomePod, difuzor smart cu Siri la bord, 6 microfoane, 1 woofer și 7 tweetere</b>Evenimentul Keynote ce a marcat deschiderea WWDC 2017 ne-a adus și câteva lansări de produse hardware, unul dintre acestea fiind boxa inteligentă HomePod ce se aseamănă cu un Mac Pro. Produsul de aici aduce asistentul virtual Siri la pachet și avem

Se pare că zvonurile au fost adevărate şi Apple chiar a lansat un difuzor cu Siri la bord. Numele său este Apple HomePod, iar el doreşte să fie pentru difuzoarele de sufragerie ce a fost iPod-ul pentru playerele portabile de muzică. Se va duela cu Amazon Echo, Google Home, dar şi cu produsele Sonos.

Apple HomePod

Păstrat pentru finalul conferinţei, pe post de "One More Thing", difuzorul este unul cu design cilindric, dar parcă ceva mai gros şi masiv decât rivalii săi. Nu este o întâmplare, pentru că şi hardware-ul de la interior este mai puternic. Primim un woofer de 4 inch, 7 tweetere jos, procesor Apple A8 şi 6 microfoane. HomePod e capabil să analizeze spaţiul din jurul său, simulând un surround adaptat la mărimea camerei și tunând sunetul pe măsură.

Apple HomePod

Pe lângă audiţie muzicală, difuzorul are şi rolul de asistent virtual, prin intermediul lui Siri. Cu această ocazie Siri a devenit expert în muzică şi în comenzi legate de muzică. Asistentul e capabil să răspundă la o întrebare precum "cine e toboşar în melodia asta?" spre exemplu. Designul este unul pe bază de meşă 3D şi e bazat pe materiale premium.

Apple HomePod

Evident se conectează şi la soluţii smart home şi permite interacţiunea în cadrul HomeKit. Porţiunea din zona superioară se iluminează ca în stilul animaţiei actuale a lui Siri de pe iPhone. Acest device nu are ecran, iar procesorul de la interior îi permite realizarea de egalizare automată şi anulare a ecoului, plus beamforming. Apple a avut grijă şi de intimitatea utilizatorului, astfel că acest difuzor nu trimite informaţii către Apple, până nu rostiţi "Hey Siri".

Produsul soseşte din decembrie la preţul cam piperat de 349 dolari.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×