Xiaomi intră pentru prima oară în topul Fortune 500, fiind cea mai tânără companie din clasament; Apple e pe locul 11

891 ori
<b>Xiaomi intră pentru prima oară în topul Fortune 500, fiind cea mai tânără companie din clasament; Apple e pe locul 11</b>După listarea de la bursa a celor de la Xiaomi, compania continua să crească vizibilitatea brandului şi încrederea în numele său. Tocmai a intrat pe lista Fortune 500, drept cea mai tânără companie de acolo, cel puţin în anul 2019

După listarea de la bursa a celor de la Xiaomi, compania continua să crească vizibilitatea brandului şi încrederea în numele său. Tocmai a intrat pe lista Fortune 500, drept cea mai tânără companie de acolo, cel puţin în anul 2019. În topul 500 al celor mai mari companii de pe glob Xiaomi se clasează pe locul 468, cu venituri de 26 de miliarde de dolari şi profit net de 2 miliarde de dolari pe anul fiscal 2018.

În categoria Internet Services & Retail, Xiaomi se află pe locul 7. Apple se află pe locul 11 în topul 500, în vreme ce Samsung este pe 15, iar conglomeratul care deţine Google, Alphabet este pe locul 37. Firma din Cupertino a înregistrat venituri de 265 de miliarde de dolari pe anul 2018 şi profit de 59 de miliarde de dolari.

Este şi o bătălie interesantă SUA-China în top, cu 121 de companii din State în top 500 şi 129 de companii din China. Mi se pare inedit că din acest top lipseşte gigantul chinez BBK Electronics, care deţine Oppo, Vivo şi OnePlus, branduri care vând sute de milioane de telefoane pe an deja.

Revenind totuşi la Xiaomi, performanţa lor e deosebită, pentru că ei se bat cu firme cu tradiţie de decenii bune, iar această companie a fost înfiinţată doar acum 9 ani. Xiaomi era fondată în aprilie 2010, ca o firmă de servicii Internet şi ulterior şi hardware. În varianta chineză de Fortune 500 Xiaomi este pe locul 53.

În acest moment creatorul seriilor Mi şi Redmi se află pe locul 4 în topul producătorilor smartphone la nivel global, după Samsung, Huawei şi Apple. Lista Fortune 500 se publică din 1990 încoace.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×