Huawei ar fi contribuit la dezvoltarea rețelelor wireless din Coreea de Nord; Totul s-a realizat printr-un intermediar numit "Panda"

453 ori
<b>Huawei ar fi contribuit la dezvoltarea rețelelor wireless din Coreea de Nord; Totul s-a realizat printr-un intermediar numit "Panda"</b>Nici o zi fără vreo dezvăluire despre Huawei. Cam așa au stat lucrurile în ultima vreme și un exemplu nou avem astăzi când aflăm prin intermediul celor de la The Washington Post faptul că firma chineză a ajutat la dezvoltarea rețelelor

Nici o zi fără vreo dezvăluire despre Huawei. Cam așa au stat lucrurile în ultima vreme și un exemplu nou avem astăzi când aflăm prin intermediul celor de la The Washington Post faptul că firma chineză a ajutat la dezvoltarea rețelelor wireless dintr-o țară la fel de problematică precum Iranul. La mijlocul dezvăluirii s-ar afla o serie de documente care atestă implicările Huawei în afaceri realizate în Coreea de Nord, țară pentru care există un embargo de comerț.

Documentele au fost primite de la un fost angajat Huawei și acestea scot la iveală că firma chineză a avut rolul de contractor pentru o altă firmă din China și anume Panda International Information Technology. Această din urmă companie a fost însărcinată cu task-uri de realizat în Coreea de Nord. 

Există un raport de prețuri din 2008 în care "Panda" apare ca vânzător direct și unde operatorul nord-coreean Koryolink apare menționat drept client final. Aceste două părți s-au înțeles pentru devoltarea unei rețele 3G (UMTS) și aflăm că valoarea contractului depășea 500.000 euro. 

Aflăm că Departamentul de Comerț a deschis o anchetă privind tranzacțiile nord-coreene ale Huawei din 2016. Deși este în continuare un caz deschis, departamentul nu a ajuns la concluzia că există vreo legătură. De asemenea, Departamentul de Comerț ar fi refuzat să comenteze pe seama documentelor apărute. Huawei a negat acuzațiile de colaborare cu țara lui Kim Jong-un.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×