ZTE are interdicţie la aplicaţii şi servicii Android în SUA; Marea Britanie le-a pus de asemenea gând rău

917 ori
<b>ZTE are interdicţie la aplicaţii şi servicii Android în SUA; Marea Britanie le-a pus de asemenea gând rău</b>Autoritățile din SUA le-au pus gând rău celor de la ZTE, astfel că în ultimele 24 de ore firma chineză a încasat și o interdicție la aplicațiile și serviciile Android în această țară. Și pentru ca peisajul să fie complet, aflăm că și Marea Britanie

În ultimele 24 de ore s-a ajuns ca ZTE să nu aibă doar interzis la colaborarea cu operatorii şi producătorii de chip-uri din SUA, ci să fie un veritabil paria pe piaţa americană. Mai multe decât atât şi britanicii se gândesc să îi interzică. Aflaţi ce se întâmplă mai jos.

Mai nou chinezii de la ZTE ar putea să nu mai primească acces la servicii şi aplicaţii Android în Statele Unite. Au interzis timp de 7 ani la componente, inclusiv procesoare Snapdragon şi modemuri. Nu mai au voie nici cu tehnologie Dolby şi software Android, se pare. În plus, Google le-ar putea opri accesul la serviciile sale mobile. Practic seriei Axon tocmai i s-a pus cruce. Cum va arăta un telefon Android fără acces la Play Store, Chrome, Gmail, Maps sau YouTube?

O soluţie ar fi utilizarea unui OS propriu şi store propriu, dar dezvoltarea lor costă bani. Deocamdată ZTE şi compania mamă Google, Alphabet se află în discuţii deci sunt şanse să se ajungă la o înţelegere totuşi. Pe de altă parte vine şi o "lovitură la ficat" pentru ZTE, autorităţile din Marea Britanie considerând compania un "risc de securitate naţională".

Operatorii telecom au primit ordin să nu colaboreze cu ZTE, în vreme ce SUA le impune sancţiuni. Operatorii din UK au asigurat deja că au destul echipament de la Huawei pentru a nu îşi face griji legat de ZTE. Totul a pornit atunci când ZTE a furnizat echipamente şi tehnologie americană către Iran şi Coreea de Nord, deşi era în vigoare un embargou acolo.

Practic soarta ZTE atârnă doar de bunăvoinţa Google acum...

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×