ZTE şi-a închis activitatea operaţională, din cauza interdicţiilor impuse de SUA

2.107 ori
<b>ZTE şi-a închis activitatea operaţională, din cauza interdicţiilor impuse de SUA</b>Ne aflăm iată în momentul pe care îl intuiam de ceva vreme, acela în care ZTE decide să își închidă activitatea operațională, asta ca urmare a interdicțiilor impuse de către SUA. Motivul acestor interziceri este acela că firma chineză a livrat

A venit şi momentul pe care îl intuiam de 2 săptămâni şi anume repercusiunile interdicţiei SUA asupra ZTE. Compania a anunţat bursa din Hong Kong ca activităţile operaţionale principale ale companiei au încetat. Ce înseamnă asta aflaţi în articol.

Vă reamintesc că spre finalul lunii trecute autorităţile din Statele Unite au interzis producătorilor de componente din State şi producătorilor de software să colaboreze cu ZTE. Apoi şi MediaTek i-a ignorat, deci ZTE a rămas fără chipset-uri. Ca atare acum compania a declarat că păstrează doar suficient cash cât să rămână pe linia de plutire şi îşi respectă doar obligaţiile comerciale majore, cele fortate de legi şi reglementări, plus contracte cu statul chinez.

Vorbim despre o companie care are o cotă de piaţă de 9.5% în Statele Unite şi ocupă locul 4 pe acea piaţă. În doar câteva luni aceasta cota va fi spulberată cu siguranţă. ZTE a făcut greşeala de a vinde tehnolgoie spre Iran şi Coreea de Nord, țări care aveau embargo pus de SUA. Problema nu e asta de fapt, ci că ZTE a luat amendă şi a promis că îşi va penaliza angajaţii care au greşit, dar nu a făcut-o. De aici interdicţia pe 7 ani, până în martie 2025.

ZTE a încercat să discute cu autorităţile din SUA să îi ridice interdicţia, dar fără succes. Între timp compania şi-a închis site-ul oficial şi şi-a retras produsele din magazinele online din China. Şi Huawei ar putea păţi ceva similar, dar acolo investigaţia încă se desfăşoară. Huawei a vândut produse tech spre Iran, aparent. Pe de altă parte, Huawei nu are nevoie de Snapdragon, având propriile procesoare, dar vor găsi Trump and co o modalitate să îi penalizeze şi pe aceşti chinezi, dacă îşi pun mintea.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×