Android sau Windows 8.1? De ce nu amandouă? Tablete dual-boot accesibile

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 2.540 ori
<b>Android sau Windows 8.1? De ce nu amandouă? Tablete dual-boot accesibile</b>Dacă unii știu deja ce sistem de operare o să ruleze viitoarea lor tabletă, există mulți care încă nu sunt hotărâți. Până nu de mult existau doar două opțiuni: Android sau iOS. Acum însă a intrat și Microsoft pe această nișă și...

Dacă unii știu deja ce sistem de operare o să ruleze viitoarea lor tabletă, există mulți care încă nu sunt hotărâți. Până nu de mult existau doar două opțiuni: Android sau iOS. Acum însă a intrat și Microsoft pe această nișă și încep să apăra tot mai multe dispozitive cu Windows 8.1. Care OS este mai bun depinde foarte mult de nevoile fiecăruia, însă sunt convis că multora le-ar conveni dacă nu ar fi nevoiți să ia o decizie. Acelor persoane se adresează o serie de produse de pe piață Chineză care vin atât cu Windows 8.1 cât și cu Android iar utilizatorul are opțiunea să treacă de la unul la altul cu un simplu restart.

Teclast X80H

Teclast X80HPoate cea mai accesibilă tabletă dual-boot de pe piață vine de la Teclast. Deși costă puțin peste 100 de euro, dispozitivul vine cu hardware bun și performanță decentă. Teclast X80H are în interior un procesor Intel Bay Trail-T Z3735F quad-core pe 64 biți și 2GB RAM. Spațiul de stocare este destul de limitat, doar 32GB, însă dispozitivul vine cu suport pentru carduri microSD de până la 32GB. Există două camere foto de 2MP respectiv de 0.3MP, conectivitate Bluetooth și WiFi b/g/n precum și port USB-OTG pentru a putea conecta un hard disk extern. Ecranul de 8” de tip IPS are rezoluție 1280x800 iar bateria de 5000 mah oferă până la 8 ore de funcționalitate. Atât Android 4.4 cât și Windows 8.1 sunt preinstalate iar utilizatorul poate alege cu ușurință ce OS vrea să folosească.

Onda V919 3G Air

Android sau Windows 8.1? De ce nu amandouă? Tablete dual-boot accesibile

Dacă modelul prezentat anterior nu oferă un ecran suficient de generos sau opțiunile de conectivitate sunt limitate, atunci cei de la Onda vin în ajutor. Modelul Onda V919 3G Air dispune de un ecran de 9.7” cu rezoltuie 2048x1536 (la fel că și iPad-ul) și conectivitate 3G cu posibilitatea de a realiza apeluri telefonice. Procesorul este un Intel BayTrail-T Z3736F Quad Core iar memoria RAM este tot de 2GB. Spațiul de stocare a fost crescut de data această la 64GB iar cardul de memorie suportat poate avea până la 128GB spațiu de stocare. Prețul depășește puțin 200 euro, însă din păcate livrările vor începe doar la sfârșitul lunii.

Teclast X16HD 3G

Teclast X16HD 3G

Cei care nu doresc însă să mai aștepte pot alege modelul celor de la Teclast. Ecranul este puțin mai mare măsurând 10.6” pe diagonală și vine cu rezoluție FullHD. Procesorul este identic cu cel aflat pe Onda V919, doar că spațiul de stocare oferit este de numai 32GB. Cu toate acestea, prețul de doar 205 precum și dual-boot-ul Android 4.4.4<->Windows 8.1 fac din Teclast X16HD un produs foarte util.
 
Mai există și alte dispozitive comercializate și sunt convins că și mai multe astfel de tablete vor fi lansate în viitorul apropiat. Cei de la Gekkbuing au o colecție destul de vastă de astfel de tablete.

Teclast X10HD 3G

Teclast X10HD 3G

Poate cea mai performantă tabletaă dual-boot disponibilă acum pe piata vine tot de la Teclast. Dispozitivul are un ecran IPS de 10.1” rezolutie 2048X1536. Procesorul este un Intel Bay Trail-T Z3735F Quad Core la 2.16GHz și vine insoțit de 2GB RAM. Spațiul de stocare oferit este de 64GB cu suport pentru carduri microSD precum și port USB-OTG. Tableta dispune de conectivitate 3G, Bluetooth, GPS, WiFi b/g/n precum și de două camere foto de 5MP respectiv de 2MP. Bateria este una generoasă de 8000mAh. Prețul se aproprie de 250 euro.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×