Apple anunță cel mai mare iPad din portofoliul său, modelul iPad Pro; vine cu panou Retina de 12.9 inch, stylus dedicat și cu noul procesor Apple A9X (Video)

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.280 ori
<b>Apple anunță cel mai mare iPad din portofoliul său, modelul iPad Pro; vine cu panou Retina de 12.9 inch, stylus dedicat și cu noul procesor Apple A9X (Video)</b>Evenimentul Apple din această seară a &icirc;nceput &icirc;ntr-un mod inedit prin prezentarea unor noi accesorii pentru ceasul Watch, device-urile mai importante fiind lăsate pe locul secund. Unul dintre aceste modele a fost și iPad Pro, o uriașă...

Evenimentul Apple din această seară a început într-un mod inedit prin prezentarea unor noi accesorii pentru ceasul Watch, device-urile mai importante fiind lăsate pe locul secund. Unul dintre aceste modele a fost și iPad Pro, o uriașă tabletă ce vine la pachet cu display Retina de 12.9 inch.

La fel ca și generațiile precedente, beneficiem de o carcasă uni-body din aluminiu foarte subțire, carcasă ce de această dată preia un pic din trăsăturile de design ale lui iPhone 6. Din conferința celor de la Apple am înțeles la ce este util un astfel de iPad cu display uriaș, răspunsul a fost unul simplu - experiența multimedia este dusă la un nou nivel, unul extrem de imersiv pentru utilizator.

Display-ul de pe acest device este unul de tip Retina cu rezoluție 2732 x 2048 pixeli (5,6 milioane de pixeli). Ni se dezvăluie faptul că la interiorul tabletei avem parte de 2 GB RAM, și de un procesor Apple A9X pe 64-bit, chip de două ori mai rapid față de A8X ce se poate lăuda ca fiind la fel de performant ca și cele regăsite pe PC-urile noastre.

Potrivit Apple, bateria de pe această tabletă mamut va oferi o autonomie de până la 10 ore, durată destul de impresionantă pentru un asemenea display. Aflăm faptul că noua tabletă aduce 4 difuzoare, sunetul fiind transmis în funcție de unghiul în care este folosit device-ul. Apple iPad Pro este cu doar 0.8 mm mai gros față de iPad Air, mai precis 6.9 mm (greutate 710 grame).

Odată cu iPad Pro vine și o husă specială cu tastatură qwerty la pachet, una similară cu cea întâlnită pe modelele Surface a celor de la Microsoft. Husa de față se va conecta prin intermediul unor conectori inteligenți prin care tastatura va comunica cu tableta și totodată transmite device-ului când se folosește tastatura virtuală, sau cea fizică.

Noutatea adusă de tableta de 12.9 inch constă și în stylus-ul Apple Pencil, un accesoriu ce arată exact ca și un creion real. Prin intermediul acestui produs vom avea parte de o precizie sporită, lucru ce va fi apreciat în special de designeri și artiștii grafici, domenii în care precizia este un element primar.

Alte dotări integrate de către Apple pe această tabletă sunt reprezentate de către camera foto principală de 8 megapixeli iSight, de tehnologia WiFi Mimo, dar și de scannerul de amprente Touch ID.

Ajungem și la partea interesantă, și anume prețurile. Apple a dezvăluit că vom avea parte de 2 variante, una de 32 GB, și o alta de 128 GB. Prima dintre acestea va costa 799 dolari, în timp ce versiunea cu 128 GB stocare (WiFi), va fi vândută pentru 949 dolari. Nu în ultimul rând, va exista și un model de 128 GB cu 4G LTE, acesta având un preț de 1079 dolari.

În același timp, gigantul din Cupertino a dezvăluit și prețurile pentru Apple Pencil - 99 dolari, și pentru tastatura Smart Keyboard, accesoriu de 169 dolari. Atât tableta uriașă de 12.9 inch (disponibilă în trei variante: alb, gri, auriu), cât și accesoriile mai sus prezentate, vor sosi la vânzare începând din Noiembrie.

Prezentarea noului iPad Pro s-a încheiat și cu o scurtă trecere prin revistă a unui alt iPad, și anume a modelului iPad Mini 4, acesta fiind descris drept un iPad Air 2 mai mic. Prețurile pentru această tabletă vor începe de la 399 dolari.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×