iPhone 6s și 6s Plus sunt anunțate oficial; camere foto de 12 megapixeli ce filmează 4K, tehnologia 3D Touch și variante de culoare roz sunt câteva dintre noutățile aduse de Apple

Autor:  | Publicat în:  Apple 5.468 ori
<b>iPhone 6s și 6s Plus sunt anunțate oficial; camere foto de 12 megapixeli ce filmează 4K, tehnologia 3D Touch și variante de culoare roz sunt câteva dintre noutățile aduse de Apple</b>Așa cum ne-am obișnuit de-a lungul anilor, la &icirc;nceput de septembrie, gigantul din Cupertino, și anume Apple, anunță noi produse. Astăzi a fost ziua cu pricina, un moment &icirc;n care pe scena din cadrul Bill Graham Audiorium, Tim Cook, CEO-ul...

Așa cum ne-am obișnuit de-a lungul anilor, la început de septembrie, gigantul din Cupertino, și anume Apple, anunță noi produse. Astăzi a fost ziua cu pricina, un moment în care pe scena din cadrul Bill Graham Audiorium, Tim Cook, CEO-ul companiei ne-a prezentat device-urile la care s-a lucrat în tot acest timp.

Desigur, focusul a fost pus pe noile smartphone-uri iPhone 6s și iPhone 6s Plus, produse ce au parte de specificații îmbunătățite, păstrând totuși același design ca și versiunile anterioare. Noile iPhone-uri au fost aduse pe scenă la mai bine de o oră de la startul evenimentului, acestea fiind cireașa de pe tort.

Cu toate că zvonurile ne duceau dintr-o extremă în altă, iată că într-adevăr Apple a introdus și o variantă roz pentru iPhone 6s și iPhone 6s Plus, o variantă destinată în special publicului feminin. Deși arată exact ca și versiunile anterioare, Tim Cook a declarat că la interior avem parte de modificări inedite în ciuda înfățișării.

Aflăm că materialul din care este construită carcasa lui iPhone 6s/6s Plus este Aluminium 7000, un produs mult mai rezistent față de actualul aliaj regăsit pe smartphone-urile producătorului din Cupertino, material pentru care s-a optat tocmai datorită scandalului numit Bend Gate cauzat de iPhone 6 Plus. Datorită acestui nou aliaj, iPhone 6s măsoară acum 7.1 mm în grosime, iar iPhone 6s Plus - 7.3 mm.

Noile iPhone-uri vin acum și cu o tehnologie denumită 3D Touch, o evoluție a Multi-Touch - modalitatea de interacțiune cu display-urile touchscreen. Dacă până acum această experiență era 2D, de acum înainte avem parte de tehnologia 3D Touch, sau mai pe limbajul nostru - Force Touch.

Această tehnologie bazată pe o mulțime de senzori este capabilă să facă diferența între nivelurile de presiune cu care apăsăm pe ecran. Prin intermediul său putem deschide meniuri speciale la o apăsare mai lungă, detaliu ce poate fi remarcat și în clipul de mai jos. Din câte știți, Huawei Mate S este un prim telefon ce aduce un astfel de feature la pachet.

La interior avem parte și de noul procesor Apple A9 pe 64-bit, un chip ce este construit pe o nouă arhitectură, fiind optimizat pentru utilizarea de zi cu zi, dar și adoptând un GPU puternic la pachet. Primim și un senzor Touch ID de nouă generație, acesta fiind de două ori mai rapid la ora actuală.

Camera foto a fost actualizată la un senzor de 12 megapixeli iSight, cea mai mare cameră introdusă pe un iDevice de până acum. Pentru a demonstra calitatea noului senzor, Apple a prezentat o serie de imagini realizate de fotografi profesioniști, materiale ce scot la iveală culorile foarte reale, dar și eficiența senzorului în condiții low-light.

Noile iPhone-uri pot realiza și fotografii de tip panoramă ce ajung la o rezoluție uriașă de 63 megapixeli, dar și capta materiale video la rezoluție 4K - standard ce este prezent pe piață de ceva timp în tabăra unor numeroși producători de smartphone-uri. Nici camera frontală nu a fost uitată, aceasta primind un senzor de 5 megapixeli.

În loc să aducă un bliț frontal dedicat, Apple va folosi o tehnologie specială prin care display-ul va servi pe post de bliț, oferind astfel un nivel de luminozitate la fel ca și modulul dual-tone de pe spate. Printre alte specificații anunțate de Apple pe scenă se numără tehnologia LTE-Advanced, noul update pentru asistentul virtual Siri, dar și un upgrade pentru modulul WiFi.

Cât va costa noul iPhone 6s și 6s Plus? Ei bine, modelul de iPhone 6s va costa 649$ în versiunea de 16 GB / 749$ - 64 GB / 849$ - 128 GB, în timp ce versiunea 6s Plus va fi vândută la un preț de 749$ - 16 GB / 849$ - 64 GB / 949$ - 128 GB. Pre-comenzile vor începe din 12 septembrie, urmând ca primele modele să fie livrate din 25 septembrie.

Aparent, noile telefoane vor ajunge în peste 130 țări la peste 400 de operatori mobili. De asemenea, iOS 9 vine pre-instalat pe aceste device-uri, OS ce va ajunge și sub formă de update de săptămâna viitoare pe modelele actuale.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×