Apple, Huawei şi Microsoft continuă să evolueze pe piaţa tabletelor, în ciuda trendului negativ al segmentului

1.231 ori
<b>Apple, Huawei şi Microsoft continuă să evolueze pe piaţa tabletelor, în ciuda trendului negativ al segmentului</b>În ciuda trendului negativ observat de câțiva ani încoace atunci când vine vorba de segmentul tabletelor, iată că firme precum Apple, Huawei și Microsoft își continuă evoluția pe această piață. Astăzi descoperim prin intermediul unui raport

Cum e început de lună e şi final de trimestru fiscal pentru câteva companii. Apple deja a anunţat rezultate strălucite şi a bifat trilionul, iar acum aflăm cum stăm cu tabletele. Segmentul e în picaj de prin 2014, dar câteva companii continuă să meargă contra valului. Avem detalii mai jos.

Livrările globale de tablete sunt în picaj de ceva vreme, iar în intervalul aprilie-iunie au ajuns la doar 40.9 milioane de unităţi. Şi aceasta este o scădere, cu 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2017. După 14 trimestre consecutive de picaj, câteva firme continuă să o ducă bine, în mod surprinzător. Două dintre companiile de top 5 din lume au reuşit să îşi crească livrările, iar campionul de pe locul întâi a obţinut o creştere cu doar 1% faţă de 2017.

Raport livrari tablete Q2 2018

În intervalul ce tocmai s-a încheiat Apple rămâne pe primul loc, cu 11.6 milioane de tablete livrate şi o cotă de piaţă de 28.2%. Este un salt de 11.4 milioane şi 26.1% în trimestrul 2 din 2017. Pe locul 2 se află Samsung, cu 5 milioane de unităţi şi o cotă de 12.2%. Aici avem un picaj de 800.000 de unităţi şi o scădere a cotei de piaţă. Pe de altă parte Huawei o duce bine, cu 3.7 milioane de unităţi şi cota de 9.1% faţă de 3.2 milioane şi 7.3% anul trecut.

Lenovo e pe locul 4, cu ceva scădere, iar pe 5 îi găsim pe Amazon, cu 1.5 milioane de unităţi şi o scădere de 26%. Cum Microsoft nu apare în acest top, trebuie spus totuşi că firma din Redmond o duce binişor, cu 1 milion de unităţi livrate pentru Surface Pro-uri şi Surface Book 2 luate împreună. Microsoft se află la o a doua creştere consecutivă cu procent cu două cifre. Acum vine şi Surface Go, deci trimestrul 3 o să arate şi mai bine.

Detaşabilele cu Windows rămân cele cu potenţial cel mai mare de creştere în perioada viitoare. Asta deşi Google a sesizat trendul şi a început să mizeze la greu pe modele 2 în 1 cu Chrome OS.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×