ASUS Memo Pad vs Evolio Evotab HD - specificații tehnice, preț, comparativ detaliat

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Tableturi 3.284 ori
<b>ASUS Memo Pad vs Evolio Evotab HD - specificații tehnice, preț, comparativ detaliat</b>Cu ASUS Memo Pad m-am jucat în ultimele zile prin intermediul evoMAG. Ei comercializează tableta ASUS la un preț de aproximativ 750 lei. Prețurile fluctuează de la o zi la alta, în general se merge pe un trend descendent. &nbsp; Evolio Evotab HD am...

Cu ASUS Memo Pad m-am jucat în ultimele zile prin intermediul evoMAG. Ei comercializează tableta ASUS la un preț de aproximativ 750 lei. Prețurile fluctuează de la o zi la alta, în general se merge pe un trend descendent.

Evolio Evotab HD am văzut-o în câteva imagini de presă cât și de tip hands-on. Pachetul hardware de pe tableta Evotab HD l-am remarcat la lucru pe Evolio Aria. Ambele mizează pe un CPU Amlogic dual-core la 1.5 GHz, Mali-400, 1 GB memorie RAM, 8 GB spațiu de stocare. Diferența ar fi dată de display: 9.7 inch la Evolio Aria și 1024x768 pixeli și 7 inch cu 1024x600 pixeli la Evotab HD. La Aria era un ecran de tip IPS și la Evotab HD pentru un cost cât mai mic s-a mers pe un TFT clasic. La nivel de performanțe  în testele de benchmark, experiența vis-a-vis Android și aplicațiile din Play Store cred că există o mare similitudine între Aria și Evotab HD.

Să trecem în revistă care le sunt specificațiile tehnice:

TabletăASUS Memo PadEvolio Evotab HD
EcranLED-backlit de 7 inch cu rezoluție 1024x600 pixeliTFT de 7 inch cu rezoluție 1024x600 pixeli
ProcesorSingle core la 1 GHz, VIA WM8950Dual-core la 1.5 GHz, Amlogic
Memorie1 GB RAM, 8 sau 16 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 32 GB1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB
GPUMali-400Mali-400
Sistem de operareAndroid 4.1 Jelly BeanAndroid 4.1 Jelly Bean
ConectivitateWi-Fi b/g/n, bluetooth, microUSB, jack de 3,5 mm3G prin modem extern, Wi-Fi, microUSB, miniHDMI, jack de 3.5 mm
Cameră foto și video1 Megapixel și filmează la 720p, fără cameră pe spatele tabletei ci doar frontală / se dovedește utilă în apelurile video2 Megapixeli și frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie4270 mAh3600 mAh
Greutate370 gr.330 gr.
Grosime11.2 mm
 
9.3 mm

Trebuie să stabilim câteva aspecte de la bun început.

1. Evolio nu trebuia să dea apă la moară celor care vor spune că HD-ul din denumire nu se reflectă cu totul și în rezoluția ecranului. înțeleg că au mers pe un TFT de 7 inch cu 1024x600 pixeli pentru a obține prețul de 479 lei, dar HD = 1280x720 pixeli, 1024x600 pixeli = WSVGA. Știu că era aiura să-i spună Evolio Evotab WSVGA, dar mai bine mergeau pe Evolio Evotab 4. Nu era nicio problemă și se păstra tradiția.

2. ASUS ne-a adus cea mai bună tabletă de 7 inch din toate timpurile. Să nu faceți infarct. Asta în 2012 după parteneriatul cu Google și se numea Google Nexus 7. Acum vor încerca să mizeze totul pe ASUS Fonepad și pe ASUS Memo Pad. Mi se pare o mișcare de marketing greșită. Anul trecut mergeai pe un Tegra 3 quad-core și lăsai de înțeles că hardware-ul joacă un rol important și acum faci un down-size spre single core sau vreun CPU exotic în genul celui de la VIA. ASUS a stabilit niște standarde și ar trebui să le respecte și în 2013.

3. Nu voi face remarci legate de display-ul lui Evotab HD sau designul său. Nu am testat produsul. Totuși, voi face comparații la nivel de hardware între Evotab HD și Evolio Aria. Asta pe baza principiilor enunțate la început.

Design

ASUS Memo Pad uimește prin protuberanțele puse pe spate ce amintesc de unele netbook-uri ale lor dintr-o serie limitată. Dă un grip bun și acesta ar fi unul dintre puținele elemente pozitive. Tableta este groasă și cam grea pentru cei 7 inch ai săi. Evolio vine cu o tabletă made in China / OEM și are 9.3 mm și 330 gr, iar ASUS se duce la 370 gr. și 11.2 mm pe aceeași diagonală / 7 inch.

ASUS Memo Pad

Totuși, materialele utilizate la ASUS Memo Pad dau impresia de rezistență în timp și la finisare parcă nu ar sta chiar rău, deși nu impresionează ca design în niciun fel. Nu există vreo ramă metalică ca la Google Nexus 7, totul îi negru închis. Spatele tabletei a fost făcut dintr-un plastic rigid, nu scoate vreun sunet ciudat pe la îmbinări.

Evotab HD

La Evotab HD nu am nicio impresie. Remarc spatele carcasei în două culori. Pare a avea un design îngrijit. Mai multe informații vor veni când îi voi face un review detaliat.

Ecran

LED-backlit de 7 inch cu rezoluție 1024x600 pixeli vs TFT capacitiv de 7 inch cu rezoluție 1024x600 pixeli. Clar că ASUS va sta mai bine la acest capitol. Va fi peste Evolio Evotab HD, dar în realitate și acest ecran aduce o reflexie puternică a mediului ambiant cât și o luminozitate destul de slabă. 1024x600 pixeli la peste 700 de lei mi se pare puțin la nivelul lui 2012. Puteau merge pe mâna unui IPS și 1280x800 pixeli, dar poate că și-au dorit să-și rotunjească puțin veniturile.

Hardware

Nu contează hardware-ul ci experiența oferită. ASUS ne propune un CPU single core la 1 GHz de la VIA, un procesor exotic pe care acum am avut ocazia să-l văd pentru prima dată în acțiune. Evolio merge pe un AMLOGIC dual-core la 1.5 GHz. Ambele sunt însoțite de Mali-400 / accelerator grafic, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD.

ASUS Memo Pad vs Evolio Evotab HD - specificații tehnice, preț, comparativ detaliat

ASUS are lag și fac pariu că și Evolio va avea un pic de lag. Le pun la egalitate și în privința asta. ASUS se laudă cu un Android customizat frumos. Au experiență în domeniu și o echipă de Research & Development puternică ce a reușit să evidențieze tabletele ASUS în sens pozitiv. Asta și pentru că erau tablete cu un hardware puternic și de obice poziționate în categoria mid-range și de top. La ASUS Memo Pad vezi același Android 4.1 Jelly Bean ca și pe Transformer Pad Infinity până când i-au oferit spre download și 4.2.2 Jelly Bean. Nu-i rău ci punctează pozitiv la impresia artistică.

Nu veți putea rula toate aplicațiile din Google Play. Unele jocuri cu cerințe mai elaborate nu vor merge a fi instalate. Aș paria că și la Evotab HD va fi ceva similar, deși s-ar putea ca Evotab HD cu un CPU dual-core să le ducă, să le ruleze, dar va suferi drastic la autonomie.

Și câteva teste de benchmark:

Tablete
Teste benchmark
ASUS Memo Pad cu Android 4.1 Jelly BeanEvolio Aria / hardware similar la nivel de CPU, GPU, memorie RAM și spațiu de stocare cu Evolio Evotab HD, doar că Evolio Aria la vremea respectiva rula Android 4.0 ICS și între timp a trecut la 4.1 Jelly Bean
Quadrant Standard1927 puncte3804 puncte
AnTuTu Benchmark4100 puncte7155 puncte
NenaMark145.1 fps49.4 fps
NenaMark221.6 fps35.1 fps
Vellamo989 puncte1159 puncte

Conectivitate

Evotab HD plusează cu microHDMI. Personal, nu folosesc un astfel de port, dar știu persoane care-și leagă tableta la TV sau monitor. Are și un aspect practic. în rest ar fi egalitate.

Cameră foto și video

Evotab HD vine cu senzor principal de 2 Megapixeli care de pe acum vă asigur că face fotografii de o calitate mediocră. La partea frontală dispune de o cameră de 0.3 Megapixeli, utilă în apelurile video. ASUS a ales să nu-i pună senzor pe spate și la partea frontală mizează pe un senzor de 1 Megapixel ce știe HD.

Camera frontală mi se pare utilă. Contează în apelurile video via Skype, orice alt program de messenger. Nu consider un punct strategic comportamentul celor două tablete la acest capitol.

Autonomie

ASUS Memo Pad se descurcă onorabil și la utilizare moderată te duce spre o zi. Măcar aici au mers pe o baterie de 4270 mAh care-i suficientă pentru un CPU single core. Evotab HD va avea  o autonomie redusă. Vine cu un CPU dual-core destul de puternic și o baterie de 3600 mAh. Nu trag concluzii premature, dar la utilizare intensivă cred că 3 - 4h merge / în cel mai bun caz.

Concluzii preliminare

Cea mai bună tabletă de 7 inch dintre ASUS Memo Pad și Evolio Evotab HD este și va fi Google Nexus 7. Și acum să fiu serios. ASUS Memo Pad vine cu un preț destul de mare pentru ceea ce oferă. Un preț pe care l-aș considera corect ar fi de maxim 600 de lei. Acum vor să-și vândă brandul, dar s-ar putea să-i usture. Categoria asta de tablete low-cost de 7 inch a început a avea un dinamism sporit. Sunt companii care au crescut în genul Allview, Evolio, E-BODA. Au început să dispară temerile legate de garanție și lumea se uită îndeosebi și la hardware, pentru că așa a fost învățată de-a lungul timpului și ASUS Memo Pad nu are cum să-i atragă.

Evolio Evotab HD va fi pe placul multora și asta din cauza prețului de 479 lei cât și a specificațiilor decente. Foarte importantă va fi autonomia. Ar fi fost o tabletă excelentă dacă avea display IPS și o baterie de peste 4500 mAh. Evolio este pe drumul cel bun.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×