Din 25 de milioane de tablete livrate În trimestrul 2 2012 Apple a avut 17 milioane de unități, indica cifrele IDC

1.181 ori
<b>Din 25 de milioane de tablete livrate În trimestrul 2 2012 Apple a avut 17 milioane de unități, indica cifrele IDC</b>Firma de studii de piață IDC a dezvăluit cifre oficiale cu privire la livrările de tablete pe trimestrul 2 al acestui an, care includ 25 de milioane de unități livrate. Creșterea este semnificativă față de cele 18.7 milioane de unități livrate...

Firma de studii de piață IDC a dezvăluit cifre oficiale cu privire la livrările de tablete pe trimestrul 2 al acestui an, care includ 25 de milioane de unități livrate. Creșterea este semnificativă față de cele 18.7 milioane de unități livrate în trimestrul 1 al anului 2012. Astfel se remarcă o evolutie trimestrială cu 33.6%.

Apple a dominat aceste livrări, cu 17 milioane de unități trimise către vânzare în acest ultim trimestru, față de cele 11.8 milioane în primul trimestru. Apple a atins astfel o cotă de piață de 68.2%, iar Samsung a avut la rândul său parte de performante, dublându-și livrările de tablete la 2.4 milioane de unități și atingând 9.6% din piață. Amazon și al său Kindle Fire au atins 1.2 milioane de unități, în vreme ce ASUS a livrat 855.454 tablete. Acer încheie topul primelor 5 clasate cu 385.458 unități, față de cele 629.222 unități din 2011, în aceeași perioadă.

Rezultatele spectaculoase ale Apple pot fi puse pe seama succesului lui iPad 3, lansat în martie și a debutului sau internațional din lunile următoare. Apple și-a depășit încă o dată recordul de tablete livrate și dacă va exista un iPad Mini, acest record va fi doborât încă o dată. De remarcat faptul că IDC a observat și că livrările de iPad-uri au început să încetinească în piețele mature, unde deja s-au cumpărat destule unități. Creșterea în regiunile de tranzitie completează totuși acest gol.

Pentru a doua jumătate a lui 2012, IDC prezice un val de tablete Windows 8 și Windows RT și avertizează cu privire la "prea multe opțiuni de cumpărare pentru clienți". Aceștia fie vor fi confuzi și vor cumpăra iPad, pe care îl știu deja, fie vor mai aștepta să evolueze tabletele Win 8.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×