Huawei depăşeşte Samsung, devenind al doilea cel mai mare producător de tablete din lume

1.314 ori
<b>Huawei depăşeşte Samsung, devenind al doilea cel mai mare producător de tablete din lume</b>Huawei bate record după record şi după ce a depăşit Apple la telefoane livrate şi pe primul trimestru din 2019, acum aflăm că se descurcă foarte bine şi pe piaţa de tablete. Compania chineză a depăşit Samsung, urcând

Huawei bate record după record şi după ce a depăşit Apple la telefoane livrate şi pe primul trimestru din 2019, acum aflăm că se descurcă foarte bine şi pe piaţa de tablete. Compania chineză a depăşit Samsung, urcând pe locul 2 în ierarhia celor mai mari producători de tablete.

Informaţia vine de la Digitimes Research, care a dezvăluit că piaţa se pregăteşte de un picaj cu 8.9% în trimestrul 2 al acestui an faţă de trimestrul întâi. Revenind la T1 2019, în primele 3 luni din an au fost vândute 37.15 milioane de tablete, cu 12.9% mai puţin decât la final de 2018, dar cu 13.8% mai multe decât la început de 2018.

Apple rămâne pe primul loc, mulţumită noilor iPad-uri, dar marea rocada este trecerea Huawei pe locul 2, înlocuind Samsung. Firma din Cupertino a vândut 25.8% dintre toate tabletele din 2018 şi procentul ar fi şi mai mare în T1 2019. E interesant că Huawei era pe locul 4 pe piaţa tabletelor în 2018 şi acum ajunge pe locul 2. Microsoft a făcut la rândul său un salt de pe locul 6 pe 5, depăşind Lenovo. Și Amazon se află în scădere. 

Între timp şi procesoarele Qualcomm le-au depăşit pe cele MediaTek ca prezenţă pe tablete, urcand pe locul 2 (pe primul se află procesoarele Apple Axx). Tabletele cu diagonale de 7 sau 8 inch au picat cu 6.7%, cererea pentru device-uri cu ecran mare crescând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×