Huawei depăşeşte Samsung, devenind al doilea cel mai mare producător de tablete din lume

Autor:  | Publicat în:  Huawei  Tablet 1.149 ori
<b>Huawei depăşeşte Samsung, devenind al doilea cel mai mare producător de tablete din lume</b>Huawei bate record după record şi după ce a depăşit Apple la telefoane livrate şi pe primul trimestru din 2019, acum aflăm că se descurcă foarte bine şi pe piaţa de tablete. Compania chineză a depăşit Samsung, urcând

Huawei bate record după record şi după ce a depăşit Apple la telefoane livrate şi pe primul trimestru din 2019, acum aflăm că se descurcă foarte bine şi pe piaţa de tablete. Compania chineză a depăşit Samsung, urcând pe locul 2 în ierarhia celor mai mari producători de tablete.

Informaţia vine de la Digitimes Research, care a dezvăluit că piaţa se pregăteşte de un picaj cu 8.9% în trimestrul 2 al acestui an faţă de trimestrul întâi. Revenind la T1 2019, în primele 3 luni din an au fost vândute 37.15 milioane de tablete, cu 12.9% mai puţin decât la final de 2018, dar cu 13.8% mai multe decât la început de 2018.

Apple rămâne pe primul loc, mulţumită noilor iPad-uri, dar marea rocada este trecerea Huawei pe locul 2, înlocuind Samsung. Firma din Cupertino a vândut 25.8% dintre toate tabletele din 2018 şi procentul ar fi şi mai mare în T1 2019. E interesant că Huawei era pe locul 4 pe piaţa tabletelor în 2018 şi acum ajunge pe locul 2. Microsoft a făcut la rândul său un salt de pe locul 6 pe 5, depăşind Lenovo. Și Amazon se află în scădere. 

Între timp şi procesoarele Qualcomm le-au depăşit pe cele MediaTek ca prezenţă pe tablete, urcand pe locul 2 (pe primul se află procesoarele Apple Axx). Tabletele cu diagonale de 7 sau 8 inch au picat cu 6.7%, cererea pentru device-uri cu ecran mare crescând.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×