iSuppli: Cum arată piața de tablete la jumătatea lui 2012?

989 ori
<b>iSuppli: Cum arată piața de tablete la jumătatea lui 2012?</b>iSuppli este una dintre companiile care se ocup cu studiul pieței și trimestrial aduc câte un raport care dorește să prezinte piața de smartphone, tablete, portabile. Aici vorbim de tablete, o nișă pe care Apple prin iPad a adus-o la un alt nivel...

iSuppli este una dintre companiile care se ocup cu studiul pieței și trimestrial aduc câte un raport care dorește să prezinte piața de smartphone, tablete, portabile. Aici vorbim de tablete, o nișă pe care Apple prin iPad a adus-o la un alt nivel din 2010 până la zi.

Să vedem care ar fi top 5 mondial:

1. Apple - cu iPad 2 și Noul iPad;
2. Samsung - o multitudine de tablete din seria Galaxy Tab;
3. Amazon - Kindle Fire;
4. ASUS - tabletele Transformer + Prime;
5. Barnes & Noble - Nook tablet.

Să tragem și câteva concluzii pe baza datelor din tabel:

  • Apple o duce mai bine ca niciodată cu aproape 70% market share pe Q2 2012;
  • Amazon cu Kindle Fire se află într-un trend descendent pronunțat, iar Google Nexus 7 cu datele hardware + update de softare + preț de 199 dolari le va îngreuna situația. Nook tablet de la Barnes&Noble se află într-un trend similar;
  • ASUS se menție pe un trend ascendent cu o creștere de 26.2% în Q2 2012, a doua creștere după cea înregistrată de Apple.

Mă uimește că Barnes&Noble a intrat în TOP 5 cu un singur device - Nook tablet și alte companii care emit pretenții nu au prins TOP 5. Samsung nu are explozia de la smartphone-uri și la divizia de tablete. Ar trebui să încerce a trage mai tare.

Să vedem și care au fost livrările pe Q2 2012:

  • Apple - 17 milioane unități;
  • Samsung - 2.2 milioane;
  • Amazon - 1.02 milioane;
  • ASUS - 688.000;
  • Barnes & Noble - 459.000.

Tabletele cu prețuri mici sunt cheia. Să vedem cât de mult va fi influențată piața de către Google Nexus 7 și dacă vânzările sale vor fi trecute în dreptul ASUS - compania care le produce. Piața se va dinamiza pe sfârșit de an când vor intra în horă și tabletele cu Windows 8 și Windows RT.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×