Samsung Galaxy Tab 10.1 - prezentarea făcută la Orange Concept Store

2.979 ori
<b>Samsung Galaxy Tab 10.1 - prezentarea făcută la Orange Concept Store</b>Am participat în această dimineață de la 10.30 la prezentarea oficială a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 făcută la Orange Concept Store. Se cunoșteau de ieri prețurile după cum ați putit citi - aici. Mă așteptam să fie mai multă lume, dar...

Am participat în această dimineață de la 10.30 la prezentarea oficială a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 făcută la Orange Concept Store. Se cunoșteau de ieri prețurile după cum ați putit citi - aici. Mă așteptam să fie mai multă lume, dar m-am bucurat de cadrul restrâns având tableta la dispoziție pentru un hands-on extins și am socializat intensiv cu Radu (nwradu.ro, mobbi.ro).

Primele impresii au fost pozitive. Galaxy Tab 10.1 este mai ușoară și subțire decât iPad 2, dar nu veți sesiza diferența. Marginile tabletei sunt ușor rotunjite, este ușor de manevrat și aș spune că la acest capitol este tableta no. 1 la ora actuală. Ca și hardware nu este mare diferență față de Motorola Xoom sau Eee Pad Transformer.

1. Design și ecran
Au folosit materiale de calitate și Samsung a reușit să producă cea mai ușoară și subțire tabletă de 10.1 inch cu rezoluție 1280x800 pixeli. Mi-au plăcut materialele ce par a nu se zgâria ușor. în partea superioară sunt dispuse slotul pentru cartela SIM, tastele pentru volum, butonul pentru pornire și oprire cât și jackul de 3.5 mm. Dă impresia de soliditate, dar în același timp este ușor de manevrat, o adevărată tabletă slim. Display-ul se vede ok având la bază tehnologia PLS LCD cu o luminozitate destul de bună și unghi larg de vizualizare.

2. Hardware
Avem o rețetă clasică pentru tabletele cu HoneyComb și anume Tegra 2, 1 GB RAM, ULP GeForce GPU. Nu are slot pentru microSD, dar aduce spațiu de stocare de 16/ 32/ 64 GB. Am încărcat pagina mobilissimo.ro și s-a descurcat bine. Mai multe detalii după ce primim tableta pentru o recenzie.

4. Sistem de operare și interfață
Rulează HoneyComb 3.1, deși în reclama oficială găsită pe YouTube este trecut la loc de cinste 3.2 HoneyComb. Bănuiesc că în viitorul apropiat se va face update-ul care deja rulează pe Motorola Xoom și Eee Pad Transformer.

Samsung Galaxy Tab 10.1

5. Conectivitate
Are cel mai bun modul 3G ce permite viteze de download de până la 21 Mbps, Orange oferă maxim 14.4 Mbps. Bineînțeles că aduce Wi-Fi a/b/g/n, bluetooth, jack de 3.5 mm, GPS.

6. Camera foto
Au scos senzorul foto de 8 Megapixeli pus pe Galaxy Tab 10.1v cu unul de 3 Megapixeli ce filmează HD. Aduce și o cameră frontală de 2 Megapixeli pentru apeluri video. Nu am sample-urile foto și video ca să confirm calitatea sau să o infirm. Un lag care se va rezolva în curând după review.

Samsung Galaxy Tab 10.1 - camera foto

7. Autonomie
Nici aici nu pot să spun nimic. Are o baterie de 7.000 mAh și sunt chiar curios ce management al bateriei a implemetat Samsung spre a ieși în fața rivalului iPad 2.

Pret Samsung Galaxy Tab 10.1

Preț
Vorbim de oferta Orange unde o găsiți la 349 euro cu un abonament făcut special de 20 euro cu 4 GB trafic de date inclus și ulterior după consumarea sa se ajunge la 128 kbps. Astăzi o primiți la 249 euro dacă o achiziționați din magazinul online sau treceți pe la Orange Concept Store. Detalii găsiți pe orange.ro.

Concluzii - Tableta Samsung arată bine și este o ofertă de luat în seamă. Detalii vor sosi după recenzie sau review, cum vreți voi să-i spuneți. Eu zic că gigantul sud-coreean a făcut o treabă bună. Mai trebuiesc să vină aplicațiile pe Tegra 2 și asta depinde mult de volumul de vânzări. Ei au abordat direct iPad 2 și nu au mizat pe versatilitate cum a făcut Asus cu Transformer care la nevoie poate fi tabletă sau netbook. S-au uitat și preț față de Xoom care a venit cu un cost de achiziție ușor piperat. Rămâne de văzut dacă vor genera și vânzări precum au reușit cu hitul Android - Samsung Galaxy S II.

O mică galerie foto este în curs de upload și un video în procesare pe YouTube.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×