Samsung testează o tabletă care poate fi controlată cu ajutorul creierului uman (Video)

1.045 ori
<b>Samsung testează o tabletă care poate fi controlată cu ajutorul creierului uman (Video)</b>Dacă ni se părea atractivă ideea de a controla scrolling-ul unei pagini cu ajutorul privirii, iar acest concept nu s-a mai concretizat la Galaxy S4, ei bine acum Samsung testează un sistem și mai interesant. E vorba de o tabletă care poate fi...

Dacă ni se părea atractivă ideea de a controla scrolling-ul unei pagini cu ajutorul privirii, iar acest concept nu s-a mai concretizat la Galaxy S4, ei bine acum Samsung testează un sistem și mai interesant. E vorba de o tabletă care poate fi controlată cu ajutorul creierului utilizatorului.

Asta se realizează printr-o carcasă specială care trasmite impulsurile creierului către device, acesta interpretându-le drept comenzi. Universitatea din Texas e în spatele acestui proiect, care deocamdată implica pornirea unei aplicații, selectarea unui contact sau a unei melodii din playlist doar gândind acest lucru. Deocamdată a fost testat sistemul pe un Galaxy Note 10.1, cu o interfață creier-computer aplicată.

Interfața monitorizează undele cerebrale via EEG și sunt folosite acele unde specifice ale creierului pe care le realizăm atunci când ochiul percepe modele vizuale repetitive. Oamenii de știință au descoperit că utilizatorii pot porni o aplicații și face chiar selecții în meniul ei, pur și simplu concentrându-se pe un icon care clipește la o anumită frecvență.


Deocamdată sistemul pare funcțional, dar nu este estetic, deoarece nimeni nu vrea să poarte o cască plină de fire zi de zi. Poate pe viitor această tehnologie va primi și un design mai atractiv.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×