Stephen Elop declară că viitoare tabletă Nokia va fi deosebită față de concurență

Autor:  | Publicat în:  Nokia 1.484 ori
<b>Stephen Elop declară că viitoare tabletă Nokia va fi deosebită față de concurență</b>Tabletele reprezintă unul dintre cele mai dinamice nișe din it în ultimul an. Nebunia a fost declanșată de iPad și succesul uriaș pe care l-a avut în număr de unități vândute. iPad 2 beneficiază acum și de aportul a peste 60.000 de...

Tabletele reprezintă unul dintre cele mai dinamice nișe din IT în ultimul an. Nebunia a fost declanșată de iPad și succesul uriaș pe care l-a avut în număr de unități vândute. iPad 2 beneficiază acum și de aportul a peste 60.000 de aplicații optimizate din App Store.

Concurența iPad este destul de anemică și anul trecut doar Samsung Galaxy Tab a încercat să-i facă față. în prima parte a lui 2011 nu a fost mare producător de telefoane mobile sau laptopuri care să nu prezinte o viitoare tabletă. Excepția ar fi Nokia pe când Motorola a venit cu Xoom, Asus cu Eee Pad Transformer, RIM cu BlackBerry PlayBook, HP cu galaxia sa pe webOS, Samsung cu Galaxy Tab 10.1, Sony cu S1 și S2 - aflate în stadiu de proiect și lista dacă s-ar dori a fi exhaustivă s-ar extinde pe zeci de rânduri.

Stepehen Elop după încheierea pactului cu Microsoft se gândește la viitor. Inițial, potrivit planurilor vechi ale Nokia, MeeGo trebuia să fie sistemul de operare mobile integrat pe prima tabletă finlandeză după cum puteți citi aici.

Acum nu se știe sigur ce platformă va fi utilizată. Se vorbește de Windows 8  ce este compatibil cu procesoarele de tip ARM. Microsoft - partenerul strategic al Nokia prin Windows Phone 7 - nu are un sistem de operare optimizat pentru această nișă precum Apple cu iOS și Google cu Android 3.0 HoneyComb, dar sunt multe zvonuri legate de sus-numitul Windows 8. La un moment dat a circula și o imagine a tabletei ce părea fi desenată cu un Nokia N8 în fața.

Trecerea pe Windows Phone 7 ca sistem de operare mobil și implicit dezvoltarea primelor telefoane cu acest OS a făcut ca Nokia să pună în plan secund tabletele. Momentan potrivit declarațiilor lui Elop sunt investigate mai multe platforme și care ar fi calea corectă. Windows 7 iese din calcul, MeeGo - nu cred că se dorește dezvoltarea în paralel a unui alt OS, Windows 8 - versiunea Next pentru tablete, cel mai probabil.

Ca tableta Nokia să obțină market share în fața competiției va trebui să puncteze pozitiv la design, greutate, grosime, preț, sistem de operare optimizat pentru touch, aplicații ce merg a fi instalate, cameră foto integrată și o dată de lansare cât mai recentă. Va fi interesant să vedem viziunea lor în domeniu și portivit sursei citate, Nokia se grăbește să abordeze segmentul.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×