Tablete cu procesoare Octa-Core Alwinner și Rockchip la orizont; iFive și Onda sunt primii producători care le adoptă!

Autor:  | Publicat în:  Onda 1.027 ori
<b>Tablete cu procesoare Octa-Core Alwinner și Rockchip la orizont; iFive și Onda sunt primii producători care le adoptă!</b>Deși în ultima vreme MediaTek pare revelația pieței producătorilor de procesoare, iată că nici rivalii locali de la Allwinner și Rockchip nu stau degeaba. Ambele companii au anunțat de curând două noi procesoare puternice care vor ajunge pe...

Deși în ultima vreme MediaTek pare revelația pieței producătorilor de procesoare, iată că nici rivalii locali de la Allwinner și Rockchip nu stau degeaba. Ambele companii au anunțat de curând două noi procesoare puternice care vor ajunge pe tabletele lunilor viitoare. E vorba despre Alwinner A80 Ultraocta și Rockchip RK3288.

E foarte posibil ca debutul primelor tablete cu aceste soluții la bord să abia loc la vară, din câte am înțeles. Avem și două nume de companii interesate, cu Onda hotărând să folosească chipsetul Alwinner, în vreme ce iFive a pus ochii pe Rockchip. Această tabletă ar putea fi un model de 8-9 inch, în vreme ce terminalul cu Alwinner A80 Ultraocta la interior ar putea avea două versiuni, una de 7-8 inch și una de 9-10 inch.

Onda - Alwinner A80 Ultraocta

Aparent procesoarele au fost confirmate și de teste în GFX Bench, fără a mentiona numele vreunui terminal. Tableta cu Alwinner A80 UltraOcta la interior vine cu frecvența de 1.8 GHz, un display de 8 inch cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, 2 GB RAM și 16 GB memorie internă. Avem la bord și Android KitKat și două camere integrate.

Alwinner A80 Ultraocta și Rockchip RK3288

Tableta cu Rockchip RK3288 are un ecran de 9.4 inch, cu rezoluție de 1280 x 800 pixeli, 2 GB RAM și același OS. Vom rămâne cu ochii pe aceste chipseturi, așteptând să vedem dacă e loc de rival pentru MediaTek, Qualcomm și Intel.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×