Top 10 tablete ale anului 2014 (Claudiu Sima); dispozitive multi-modale și tablete ultra-subțiri

2.227 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2014 (Claudiu Sima); dispozitive multi-modale și tablete ultra-subțiri</b>Iată-ne ajunși și în luna decembrie, perioadă în care trebuie să tragem linie și să aruncăm o privire asupra celor mai bune tablete și smartphone-uri care ne-au trecut prin mâini anul acesta, an ce a fost caracterizat de o mulțime de lansări...

Iată-ne ajunși și în luna decembrie, perioadă în care trebuie să tragem linie și să aruncăm o privire asupra celor mai bune tablete și smartphone-uri care ne-au trecut prin mâini anul acesta, an ce a fost caracterizat de o mulțime de lansări de produse cu dotări care mai de care mai interesante.

Astăzi, vă voi prezenta un top 10 al celor mai bune tablete din 2014, device-uri pe care le-am grupat mai jos în funcție de ordinea în care aș alege personal un astfel de device. Astfel, veți regăsi tabletele care mi-au atras atenția acest an prin design-ul adoptat, prin dotări și desigur preț.

10) Asus Transformer Pad TF303CL

Asus Transformer Pad TF303CL

Locul 10 i-l atribui anul acesta tabletei hibrid Asus Transformer Pad TF303CL, device ce poate înlocui cu ușurință un notebook datorită ecranului de mari dimensiuni pe care îl primim la pachet, cât și a dotărilor tehnice ce includ un procesor Intel Atom. Apreciez în mod special tastatura dock opțională ce transformă device-ul într-un laptop compact de luat la drum, dar prețul ridicat poate constitui un impas în achiziția sa.

9) Xiaomi MiPad 7.9

Xiaomi MiPad 7.9

Tableta Xiaomi MiPad 7.9 se numără și printre device-urile ce anul acesta au ajuns în redacția Mobilissimo, un model cu dotări de top și preț relativ scăzut, care impresionează prin design-ul inspirat din iPad Mini și prin numeroasele variante de culori puse la dispoziție, element ce poate constitui un factor în alegerea unei tablete.

8) Allview Viva H7 Xtreme

Allview Viva H7 Xtreme

Deși încă nu a fost lansată comercial, consider că tableta Allview Viva H7 Xtreme are mult potențial prin prisma dimensiunilor compacte, a unei carcase realizate din aluminiu și a unui pachet hardware high-end. Aceasta aduce atât o cameră foto cu bliț LED, cât și funcția de apelare vocală, caracteristici ce împacă mai orice utilizator. Cu toate că bateria este un pic cam slabă, Viva H7 Xtreme promite destul de multe pentru un preț accesibil.

7) Nvidia Shield Tablet

Nvidia Shield Tablet

Dacă până acum pe piață simțeam lipsa unei tablete destinate în special pentru gaming, anul acesta am primit Nvidia Shield Tablet, un device ce sosește și cu un gamepad la pachet, update software rapid, și difuzoare puternice pentru a ne crea o atmosferă perfectă în cadrul unei sesiuni de gaming. Consider că aceasta este de departe cea mai bună unealtă mobilă pentru pasionații de jocuri video.

6) Lenovo Yoga Tablet 2 8.0

Lenovo Yoga Tablet 2 8.0

Un alt model ce anul acesta a primit un upgrade este Lenovo Yoga Tablet 2 8.0, o tabletă care pe lângă un ecran de înaltă rezoluție și specificații high-end, ne aduce și accesibilitate în folosirea de zi cu zi prin intermediul a 5 moduri prin care putem transforma tableta într-un device potrivit pentru mai orice task.

5) Asus MeMo Pad 8 (ME581CL)

Asus MeMo Pad 8 (ME581CL)

O altă tabletă cu design atractiv și specificații high-end ce mi-a plăcut anul acesta este și Asus MeMo Pad 8 (ME581CL), device care aduce un display de 8 inch, o dimensiune ce mi se pare a fi cea mai potrivită pentru un astfel de device. Acest model aduce un procesor Intel, conectivitate LTE și 2 GB memorie RAM, combinație ce asigură o experiență de top la un preț destul de bun.

4) Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4

Samsung Galaxy Tab S 8.4 se numără la ora actuală printre cele mai subțiri tablete de pe piață, design-ul acesteia fiind unul relativ schimbat comparativ cu celelalte dispozitive lansate de către producătorul sud-coreean anul acesta. Deși capacul spate este realizat din plastic, textura adoptată este plăcută la atingere și oferă un grip mai bun. Nu uităm nici de faptul că specificațiile sale hardware includ 3 GB memorie RAM și un procesor octa-core.

3) HTC Nexus 9

HTC Nexus 9

Anul acesta Google a lansat pe lângă urmașul lui Nexus 5, și o tabletă care poartă numele Nexus cu mândrie, și anume HTC Nexus 9. Deși cei de la HTC nu au mai activat pe piața de tablete de o bună perioadă de timp, aceștia au reușit ca prin Nexus 9 să revină și să ne ofere o idee despre cum vor arăta produsele lor din această categorie pe viitor.

Din punct de vedere al design-ului HTC Nexus 9 se aseamănă destul de mult cu smartphone-ul Nexus 5, această tabletă fiind practic o versiune la scară mai mare a device-ului în cauză, lucru ce nu este deloc rău.

2) Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2

Pe locul 2 se situează Apple iPad Air 2, tabletă ce a reușit să aducă o serie de îmbunătățiri semnificative comparativ cu generația anterioară, și nu doar la capitolul hardware, ci și la capitolul dimensiuni. Putem spune că iPad Air 2 este cea mai ușor de utilizat tabletă din categoria 9.7-10 inch de pe piață prin prisma greutății și a grosimii foarte reduse.

Pe lângă detaliile de ordin tehnic, iPad-ul în general rămâne un dispozitiv perfect pentru iubitorii de conținut, magazinul de aplicații oferind o multitudine de jocuri și aplicații diversificate. Singurul obstacol în achiziția noului iPad îl constituie doar prețul, detaliu care totuși pare să îl lăsăm deoparte în cazul în care dorința de achiziție este mult prea mare.

1) Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Din câte puteți vedea, am ales ca Sony Xperia Z3 Tablet Compact să ocupe primul loc în cadrul acestui top datorită unor factori care m-au făcut să o îndrăgesc încă de la târgul IFA 2014, locație în care am avut ocazia să o întorc pe toate părțile timp de câteva minute. Tableta nu doar oferă toate acele specificații potrivite pentru un utilizator obișnuit, ci vine și cu acele funcții pe care unii dintre noi le găsesc foarte utile, ca și certificarea pentru rezistență la apă și praf.

Acest model pur și simplu mă face să îl aleg fără ezitare, și sunt sigur că în cazul unei posibile achiziții nu voi fi dezamăgit, motiv pentru care v-o recomand. Din câte putem vedea, anul acesta, HTC au revenit pe piața de tablete cu un model mai mult decât promițor ce ne de speranță că taiwanezii vor aduce în 2015 și un model propriu atractiv. Care ar fi cele 3 tablete pe care le-ați plasa voi în top?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×