Top 10 tablete ale anului 2015 (Claudiu Sima); un time-lapse printre giganți de 12.9 inch și terminale ultra-subțiri

1.317 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2015 (Claudiu Sima); un time-lapse printre giganți de 12.9 inch și terminale ultra-subțiri</b>Dacă acum c&acirc;țiva ani toți eram &icirc;nc&acirc;ntați de achiziția unei tablete, la ora actuală acest val de entuziasm a cam pierit, și asta datorită phablet-urilor ce au ajuns &icirc;n buzunarele noastre. Aceste produse au contribuit de-a...

Dacă acum câțiva ani toți eram încântați de achiziția unei tablete, la ora actuală acest val de entuziasm a cam pierit, și asta datorită phablet-urilor ce au ajuns în buzunarele noastre. Aceste produse au contribuit de-a lungul anului 2015 la o depreciere a pieței de tablete, lucru ce s-a observat și prin numărul mic de lansări.

Totuși, producătorii din zona tech au venit cu soluții destul de interesante, modele ce fie impresionează printr-o talie redusă, fie printr-un pachet hardware de excepție. Astăzi vă prezint topul meu personal al celor mai bune 10 tablete din 2015, device-uri pe care le-aș alege pentru o eventuală achiziție în ordine descrescătoare.

10. Samsung Galaxy Tab A 9.7 + S-Pen

10. Samsung Galaxy Tab A 9.7

Sud-coreenii de la Samsung au venit anul acesta și cu o altă serie de tablete, mai precis cu cele din gama Galaxy Tab A. Una dintre acestea este și Galaxy Tab A 9.7, un device cu grosime de doar 7.3 mm ce aduce difuzoare stereo, un design reușit, dar și un stylus S-Pen. Dezamăgitoare este însă rezoluția ecranului de doar 1024 x 768 pixeli, dar și prețul mult prea mare, puncte ce o trag serios în jos.

9. Chuwi Hi8

Chuwi Hi8

O tabletă pe care am testat-o preț de câteva săptămâni anul acesta, a fost și Chuwi Hi8, device dezvoltat de către o companie de origine chineză. Pentru doar 100 dolari, acest device ne pune pe masă un sistem de tip dual boot (Windows 10 + Android), 2 GB RAM, un procesor Intel, ba chiar și un panou Full HD de 8 inch. Este o tabletă compactă, ușor de utilizat, și numai bună pentru browsing și gaming ocazional. Iar prețul, ei bine, este unul despre care cu siguranță nu avem nimic de comentat.

8. Apple iPad Pro

Apple iPad Pro

După o lungă perioadă de leak-uri, Apple a lansat în această toamnă și uriașa tableta iPad Pro, un terminal al cărui punct forte este cu siguranță diagonala de 12.9 inch. Consider mai degrabă această tabletă drept un înlocuitor pentru notebook, device care însoțit de o tastatură dock împacă și nevoia unei tablete, dar și pe cea a unui laptop cu dimensiuni generoase, gata pregătit pentru editare a documentelor sau browsing într-un mod mai inteligent.

7. Dell Venue 10 7000

Dell Venue 10 7000

La Mobile World Congress 2015, am luat contact și cu tableta Dell Venue 8 7000, terminal ce impresiona prin panoul frontal cu margini foarte subțiri. La câteva luni de la afișarea sa, compania Dell anunța un soi de succesor numit Venue 10 7000. Tableta făcea trecerea către un panou Quad HD de 10.1 inch, dimensiune potrivită pentru consumatorii de materiale video. Se păstrează marginile foarte subțiri, dar și grosimea redusă de doar 6.2 mm.

6. Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet

Un loc în topul celor mai bune tablete din 2015, este ocupat și de către Sony Xperia Z4 Tablet, un device prezentat oficial la târgul MWC din primăvară. Pe lângă hardware-ul de top, tableta impresionează și prin greutatea de doar 398 grame, asta în situația în care avem de-a face cu un panou de 10.1 inch. La pachet este inclusă și o certificare pentru rezistență la apă, o situație cu care ne-am putea confrunta la un moment dat sau altul.

5. Google Pixel C

Google Pixel C

O altă surpriză din 2015 a fost reprezentată și de către tableta Pixel C, primul astfel de device realizat în totalitate de către Google fără ajutorul partenerilor săi hardware din programul Nexus. Pixel C vine cu un design ceva mai diferit comparativ cu device-urile actuale, unul ce totuși nu arată deloc rău. Dar hardware-ul compensează în cazul său, iar împreună cu tastatura dock ce poate fi achiziționată separat, avem la îndemână un device gata pregătit să înlocuiască un notebook, cel puțin la capitolul portabilitate și funcții de editare text.

4. Asus ZenPad S 8.0 Z580

Asus ZenPad S 8.0 Z580

Taiwanezii de la Asus au lansat în 2015, o mulțime de tablete interesante, modelul ZenPad S 8.0 Z580 fiind de departe cel mai atractiv. Cu toate că prețul nu este atât de accesibil pentru public, tableta promite o experiență de top atât la navigarea de zi cu zi, dar și în cazul sesiunilor de gameplay. Dacă mai punem la socoteală și faptul că există o versiune cu 4 GB RAM și procesor quad-core Intel Z3580, iată avem în față un device bine pus la punct din orice privință.

3. iPad Mini 4

iPad Mini 4

În toamnă alături de noile iPhone-uri, Apple a prezentat și iPad Mini 4, o tabletă compactă ce vine cu o serie de îmbunătățiri atât la capitolul dimensiuni, cât și pe partea hardware comparativ cu predecesorul său. Cu toate că design-ul nu s-a schimbat, nu este greu de înțeles motivul pentru care iPad Mini 4 rămâne în continuare favoritul publicului. Într-un corp cu greutate de 299 grame și grosime de doar 6.1 mm, se ascunde acum un procesor Apple A8, 2 GB RAM, un chip grafic actualizat și per total o experiență de top.

2. Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi Mi Pad 2

La un an după ce tableta Mi Pad impresiona în cadrul testelor realizate aici la Mobilissimo, a venit și rândul unui succesor, unul ce aduce repară neajunsurile semnalate de către utilizatorii modelului anterior. Mi Pad 2 sosește acum într-o carcasă metalică ce nu se sfiește să ne amintească de formele lui iPad Mini. Punem la socoteală prețul de doar 156 dolari, portul de conectivitate USB Type-C, dar și posibilitatea de achiziție a tabletei fie în varianta cu Android Lollipop, fie în versiunea cu Windows 10 la pachet, feature pe care rar îl vedem pe device-urile lansate de către companiile populare de pe piață.

1. Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Am testat cu doar puțin timp în urmă tableta Samsung Galaxy Tab S2 9.7, și am rămas plăcut surprins nu doar de hardware-ul de top adus pe acest device, ci și de grosimea sa de doar 5.6 mm, talie ce o transformă în cea mai subțire tabletă de pe piață. Tind mai mult însă spre versiunea cu display de 8 inch, una care personal mi se potrivește mai bine prin prisma dimensiunilor compacte, și a ușurinței de utilizare. Culorile și calitatea ecranului sunt incredibile, iar pachetul hardware adus aici de Samsung promite din start o experiență fără cusur indiferent de activitatea pe care o desfășurăm. Și jocurile arată excelent aici, grafica fiind asigurată de un chip performant, și de un difuzor foarte puternic. Există însă două neajunsuri însă, acestea fiind reprezentate de preț și de o baterie cam slabă. Dar cu toate acestea, Galaxy Tab S2 8.0 rămâne în continuare preferata mea din 2015, o tabletă ce a reușit să obțină aprecierea unui număr mare de utilizatori și asta datorită echilibrului dintre un device ultra-subțire, unul ce nu face rabat de la calitate sau performanțe hardware.

Cât despre întreg anul 2015 la capitolul tablete, pot spune că a fost într-adevăr o perioadă în care producătorii nu s-au mai aruncat pe piață cu fel și fel de modele, optând pentru lansări mai puține și pentru o calitate superioară. Apreciez în continuare dorința companiilor de a oferi terminale din ce în ce mai ușoare și subțiri, elemente ce contează mai mult în cazul tabletelor decât în cazul smartphone-urilor. Dimensiunile reduse se asociază din start cu o experiență de utilizare îmbunătățită. Dacă în 2010, în momentul lansării primului iPad, avem parte de un device cu greutate de 680 grame și grosime de 13.4 mm, iată că după 5 ani am ajuns la terminale de 5.6 mm, ultra-portabile, ușor de transportat și utilizat..

Va fi interesant de urmărit cu ce vor veni nou producătorii de tablete în 2016, an în care atât eu, dar și mulți alți utilizatori vor dori o tabletă ceva mai specială, una care să trezească acel interes, dorință de achiziție.

Până atunci însă, vă invit și pe voi să votați tableta anului în viziunea cititorilor, lucru ce poate fi realizat de aici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×