Top 10 tablete ale anului 2015 (Liviu Roșca): an zgârcit din punct de vedere al tabletelor, cu un câștigător detașat!

1.567 ori
<b>Top 10 tablete ale anului 2015 (Liviu Roșca): an zgârcit din punct de vedere al tabletelor, cu un câștigător detașat!</b>Anul 2015 a fost un an sărac din punct de vedere al tabletelor. Tabletele mici au avut de suferit &icirc;n special datorită popularităţii &icirc;n creştere a phablet-urilor. Cu un phablet de 5.5 - 6 inch &icirc;n buzunar, o tabletă de 7 inch nu...

Anul 2015 a fost un an sărac din punct de vedere al tabletelor. Tabletele mici au avut de suferit în special datorită popularităţii în creştere a phablet-urilor. Cu un phablet de 5.5 - 6 inch în buzunar, o tabletă de 7 inch nu îşi va mai găsi locul printre device-uri, fapt constatat şi din scăderea vânzărilor acestora.

Totuşi, tabletele de 8 sau mai mulţi inch sunt încă destul de căutate. Tabăra tabletelor cu Windows la bord s-a diversificat, avem opţiuni de la câteva sute de lei până la câteva mii de lei, recomand tabletele cu Windows pentru productivitate în special. Deşi inferioare din punctul acesta de vedere faţă de laptop-uri sau desktop-uri, tabletele cu Windows sunt superioare faţă de cele care rulează Android. Ele au avantajul posibilităţii de a rula programe native de Windows, nu unele în versiune mobilă. Programele native vin totusi cu dezavantajul interfeţei neoptimizate pentru diagonalele de 7-8 inch sau mai mult, fiind aproape imposibilă utilizarea fără un mouse sau stylus.

10. Acer Predator 8

Acer Predator 8

Gama Predator a celor de la Acer este axată pe device-uri de gaming, desktop-uri, laptop-uri, smartphone-uri şi tablete. Predator 8 a intrat în acest top deoarece înafară de câteva modele de la Nvidia nu s-au lansat tablete de gaming pe piaţă. Consider că este un domeniu neexploatat la maxim. Nu avem jocuri similare cu cele de pe PC sau console pe tablete deşi hardware-ul este unul capabil. Sper ca in viitor să se lanseze jocuri cu o grafică mai detaliată. Revenind la Predator 8, design-ul ei este unul subiectiv, mie îmi place. Tableta are un display 1080p cu dimensiunea de 8 inch, un procesor Intel Atom X7 şi doar 2 GB de memorie RAM. A intrat în acest top datorită design-ului agresiv de gaming şi cele 4 difuzoare frontale. Din păcate specificaţiile nu se ridică la pretenţia design-ului în jocuri cu grafică intensivă.

9. Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung Galaxy Tab S2 8.0

Samsung a mizat pe design în 2015 şi în cazul tabletelor nu doar al smartphone-urilor. S2 8.0 face unele compromisuri faţă de vechea generaţie, Tab S 8.4. Display-ul este acum în format 4/3 nu 16/9 iar rezoluţia a scăzut la 1536x2048 (Tab S 8.4 avea 1600x2560). Nu te va deranja asta dacă foloseşti tableta pentru browsing dar dacă foloseşti tableta pentru a viziona clipuri video atunci încadrarea unui clip 16/9 pe un display 4/3 lasă un spaţiu mare nefolosit pe display. Grosimea tabletei este una spectaculoasă, cei 5.6 mm sunt impresionanţi. Totuşi, bateria a scăzut de la 4900 mAh cât avea Tab S la 4000 de mAh. Un upgrade reprezintă faptul că versiunea de 16 GB nu mai e disponibilă. Acum ai de ales dintre 32 de GB şi 64 de GB. Este un lucru bine-venit chiar dacă este prezent şi slot-ul de card Micro SD. Aplicaţiile ocupă mai multă memorie şi de obicei nu pot fi mutate pe cardul Micro SD.

8. Google Pixel C

Google Pixel C

Google Nexus 9 lansat în 2014 împreună cu cei de la HTC nu a avut parte de succesul aşteptat. Google Pixel C este o tabletă care vine ca un urmaş bătrânului Nexus 10 lansat împreună cu Samsung, o tabletă excelentă la vremea ei. În cazul de faţă avem parte de un device cu o diagonală tot de 10 inch dar cu specificaţii foarte bune pentru sfârşitul anului 2015 dar şi o tastatură fizică detașabilă interesantă care duce la maxim potenţialul pentru office al sistemului de operare Android. Rezoluţia display-ului este una de 2560x1800 totalizând o densitate de pixeli decentă pentru un display de 10.2 inch, 308 PPI. Partea de procesare este asigurată de Nvidia Tegra X1, 3 GB de memorie RAM şi un GPU Maxwell. Din păcate tastatura nu este inclusă în pachet, pe lângă cei 499 de dolari pentru modelul cu 32 de GB de stocare sau 599 de dolari pentru modelul cu 64 de gb de stocare, pentru tastatură trebuie să mai scoatem din buzunar încă 149 de dolari.

7. Asus Zenpad S 8.0

Asus Zenpad S 8.0

Asus a avut un an excelent, au lansat terminale bune la un preţ accesibil. Mă încurc în versiunile şi denumirile lor şi consider că sunt prea încurcate. Totusi, device-urile lor sunt excelente. În cazul de faţă vorbim de o tabletă de 8 inch cu un design impresionant, o grosime de doar 6.6 mm şi 285 de grame. Printre specificaţii se remarcă cei 4 GB de memorie RAM care vor face o impresie bună în multi-tasking prin încărcarea mai rară a aplicaţiilor recente. Precum majoritatea device-urilor Asus, procesorul este unul de la Intel, Z3580 mai exact. Un quad-core de 2.33 gHz pe 64 bit. Display-ul este unul de tip IPS LCD cu rezoluţia de 1536x2048 de pixeli. De menţionat aici că tableta vine cu multe tehnologii proprietare Asus de îmbunătăţire a imaginii si a sunetului. Chiar dacă tableta este disponibilă în mai multe versiuni de stocare (16,32 sau 64 GB) şi de memorie RAM (2 sau 4 GB), eu m-am referit aici la modelul de top. Toate modelele vin însă cu slot de card Micro SD ce suportă carduri de până la 128 de GB. Conectorul este unul de tip USB Type-C reversibil.

6. Apple iPad Pro

Apple iPad Pro

Apple încearcă piaţa tabletelor mari cu modelul iPad Pro proaspăt lansat luna trecută. Vine cu o diagonală de 12.9 inch, o rezoluţie de 2048 x 2732, procesorul Apple A9X şi 4 GB de memorie RAM. Bateria este de 10.307 mAh. Ca o noutate în linia de tablete a celor de la Apple, această tabletă are 4 difuzoare amplasate în cele 4 colţuri. Apple intenţionează să concureze cu Microsoft şi a lor gamă de tablete Surface. iOS-ul nu poate pune în valuare hardware-ul excepţional al tabletei şi în special diagonala mare. Surface-urile vin cu stylus la pachet, în cazul de faţă iPad Pro nu vine cu “Apple Pencil” în pachet, preţul lui fiind de aproximativ 100 de dolari. Avantajele unui sistem de operare desktop sunt clare pentru productivitate. Preţul ei se apropie de cel al unui Mackbook entry-level, rămâne totuşi o tabletă bună pentru browsing, multimedia şi gaming, cu un controller de preferat pentru a preveni febra musculară de după.

5. Apple iPad Mini 4

Apple iPad Mini 4

Probabil cea mai bună tabletă de gaming cu iOS la bord, diagonala de 7,9 inch împreună cu butonul home fizic oferă o ergonomie foarte bună sesiuni îndelungate de gaming. Rezoluţia display-ului este una de 1536 x 2048 (4:3) de tip IPS LCD. Nu voi pomeni nimic de procesor şi memoria RAM a acestei tablete, primul iPad mini încă rulează jocuri cu grafică bună la un frame-rate decent. Aş opta pentru versiunea de 64 de GB, 16 GB fiind prea puţin.

4. Sony Xperia Z4 Tablet

Sony Xperia Z4 Tablet

În tradiţia Sony din ultimii ani, Z4 Tablet este rezistentă la apă şi praf. Design-ul este unul tipic Sony cu influenţe clare din gama Z a telefoanelor. Tableta lansată în Iunie are o diagonală de 10.1 inch şi o rezoluţie de 2560x1600 pixeli. Procesorul este un Snapdragon 810 ajutat de 3 GB de memorie RAM. Memoria internă este de 32 de GB şi poate fi extinsă cu pâna la 128 de GB cu ajutorul slotului de card Micro SD. Bateria este puţin cam mică din punctul meu de vedere dar cei de la Sony sunt recunoscuţi pentru autonomia bună şi se va descurca decent cu cei 6000 de mAh.

3. Xiaomi Mi Pad 2

Xiaomi Mi Pad 2

Tabletele dual-boot nu m-au convins până acum deoarece vin de la producători chinezi obscuri în care nu am așa mare încredere. Cu Xiaomi este altă poveste, sunt fanul lor. Mi Pad 2 nu este o tabletă dual-boot în adevăratul sens al cuvântului, poţi în schimb să alegi la achiziţie dintre Android şi Windows 10. Presimt că este doar o problemă de timp până un developer priceput o să o transforme într-o tabletă dual-boot propriu-zisă. Tableta are un display de 7.9 inch în format 4/3 cu rezoluţia de 2048 x 1536, procesorul este un Intel X5-Z8500 ajutat de 2 GB de memorie RAM. Din păcate tableta nu are un slot de card micro SD dar vine cu 16 sau 64 de GB de stocare in varianta cu Android şi 64 de GB de stocare în varianta cu Windows 10 la bord. Bateria este de 6190 mAh şi promite o autonomie destul de bună. Este o tabletă pentru care m-aş putea despărţi de Samsung Tab Pro 8.4, versiunea cu Windows 10 îmi face cu ochiul.

2. Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Lenovo Yoga Tab 3 Pro

Este tableta cu android care reprezintă perfect ideea că o tabletă cu Android trebuie să fie un device axat pe partea de multimedia și divertisment. Design-ul gamei Yoga de la Lenovo este unic în lumea tabletelor, în cazul de faţă acesta a înglobează un stand ajustabil, un proiector video, o baterie de 10.200 mAh şi sunet JBL pentru o experienţă audio desăvârşită. Display-ul este unul de 10.1 inch cu rezoluţie QHD (2560 x 1600). Procesorul este un Intel X5 Atom ajutat de 2 GB de memorie RAM.

1. Microsoft Surface Pro 4

Microsoft Surface Pro 4

Este tableta supremă care poate înlocui cu uşurinţă un laptop datorită specificaţiilor care sunt de top. Procesorul, memoria RAM sau SSD-ul pentru stocare sunt configurabile. Cea mai ieftină versiune are un procesor Intel Core M3 a 6-a generaţie, 4 GB de memorie RAM şi 128 de GB de stocare. Preţul acesteia este de 899 de dolari pe site-ul microsoft.com. Versiunea cu procesor Intel i7, 16 GB de memorie RAM şi 256 GB de stocare are un preţ de 1799 de dolari iar dacă optăm pentru 1 TB de stocare preţul creşte la 2699 de dolari. Display-ul este unul în format 4:3 cu o diagonală de 12.3 inch şi o rezoluţie de 2736 x 1824 pixeli. Deşi preţul este mare şi în ţara noastră este greu de achiziţionat, aceasta este tableta supremă din punctul meu de vedere. Puteți vota în continuare tableta anului 2015 aici!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×