TOP 6: Atuurile Microsoft În ce privește tabletele

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 1.136 ori
<b>TOP 6: Atuurile Microsoft În ce privește tabletele</b>Se spunea mai zilele trecute că Microsoft ar pregăti o lansare pentru o tabletă sub brandul său în cursul zilei de mâine. Spun din start că șansele sunt de 0.01%. Nu văd rostul pentru o tabletă Microsoft cu orice fel de procesor și chiar cu...

Se spunea mai zilele trecute că Microsoft ar pregăti o lansare pentru o tabletă sub brandul său în cursul zilei de mâine. Spun din start că șansele sunt de 0.01%. Nu văd rostul pentru o tabletă Microsoft cu orice fel de procesor și chiar cu Windows 8 din moment ce intrarea în piață s-ar produce peste vreo 4 - 5 luni, în cel mai bun caz.

Există trendul de a lansa un produs și imediat a-l face disponibil. Cum au făcut și ei când au lansat gama de telefoane cu Windows Phone 7, cum face Apple cu iPhone și iPad. Până și Samsung a adus Galaxy S III într-un eveniment dedicat și nu la MWC Barcelona, tocmai sub motivul de a-l lansa mai aproape de momentul în care intră în stocurile magazinelor.

Totuși, ce ar putea aduce Microsoft ca să intre în lupta cu tabletele Android și iPad?

1. Putere de procesare - se cunoaște parteneriatul dintre Intel și Microsoft, dar mai ales interesul Intel de a intra în forță pe piața tabletelor ca și pe zona de portabile unde domină. Ar putea furniza procesoarele Intel Core i3, i5, i7 de pe ultrabook-uri pe tablete, bineînțeles cu unele adaptări. Ar trebui și prețul să coboare sub 3.000 de lei. A doua generație de ultrabook-uri prin Lenovo U310 a ajuns la 3.000 de lei. Logic mi se pare ca o tabletă similară să coste mai puțin.

2. Conectivitate maximă - cu USB 3.0, HDMI și Intel Wireless Display și multe altele. Nicio tabletă Android sau iPad nu ar putea să ajungă la un asemenea nivel. S-ar adăuga Wi-Fi în diverse standarde, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS, etc, etc.

3. Versatilitate - tablete cu tastatură dock adițională și cu baterie suplimentară care să prelungească autonomia, alte skin-uri de tip laptop, monitor, etc. Am văzut ceva similar în oferta ASUS la Computex 2012. ASUS și Acer ar putea fi companiile care să livreze astfel de device-uri, au ceva experiență din universul Android și au rafinat soluțiile lor între timp pentru o utilizare cât mai facilă. O dovadă de ingeniozitate este ASUS Padfone - telefonul cu skin de tabletă care la nevoie se transformă în netbook, are și un monitor adițional.

4. Suita Office - cea mai utilizată la ora actuală în întreaga lume, Microsoft are expertiza și ar putea livra o tabletă care să se descurce foarte bine în lucrul cu documente de tip word, excel, etc.

5. Update de software rapid - au o serie de cerințe hardware clare ce ar împiedica fragmentarea din universul Android și ar permite livrarea update-urilor rapid. Mi-aș dori să nu văd câte un update minor în fiecare zi ci câte unul major pe lună și cu implicație reală, să se vadă că s-a schimbat ceva în bine. Interfața Metro va fi aceeași pentru toată lumea și nu se va ajunge să fie aplicate tot felul de ciudățenii ca prin rândul tabletelor cu sistem de operare mobil powered by Google.

6. Servicii de cloud bine puse la punct - Microsoft face shiftul către o companie axată pe cloud de ceva timp și are expertiză în domeniu. SkyDrive a devenit mai user friendly de ceva timp și poate concura cu succes iCloud sau Google Drive.

Aș fi amintit și de aplicațiile pe care Microsoft ar pute să le aducă în parteneriatul cu dezvoltatori de aplicații. Un oarecare succes ca număr de aplicații au înregistrat în Windows Phone 7 Marketplace - peste 100.000, dar Apple stă mai bine la acest capitol și nu va fi avea un rival prea curând - 225.000 de aplicații optimizate pentru iPad în App store.

Aștept cu interes să vină tabletele cu Windows 8 atât pe procesoare Intel cât și pe ARM. Vor dinamiza piața tabletelor cu siguranță, depinde mult și de prețul ales pentru comercializare. Dacă vor fi poziționate prea sus s-ar putea să fie canibalizate din start de către Apple și hoarda Android, mare la număr și puține cu adevărat memorabile.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×