Votul multiplu împiedicat în 2016 de o serie de tablete Lenovo Yoga Tablet 3, folosite în cadrul procesului electoral; Cumparate din bani publici evident..

Autor:  | Publicat în:  Lenovo 1.413 ori
<b>Votul multiplu împiedicat în 2016 de o serie de tablete Lenovo Yoga Tablet 3, folosite în cadrul procesului electoral; Cumparate din bani publici evident..</b>2016 e an electoral, probabil ştiţi asta dacă aţi dat drumul la TV pe un post de ştiri chiar şi 5 minute &icirc;n ultima vreme. Ei bine, o problemă cu votarea a fost mai mereu &icirc;n ţara noastră votul multiplu, care &icirc;n acest an va fi...

2016 e an electoral, probabil ştiţi asta dacă aţi dat drumul la TV pe un post de ştiri chiar şi 5 minute în ultima vreme. Ei bine, o problemă cu votarea a fost mai mereu în ţara noastră votul multiplu, care în acest an va fi împiedicat prin utilizarea unor tablete. Evident ele se vor cumpăra cu bani publici şi nu putem să nu ne întrebăm ce se va întâmpla cu ele.

Se pare că Serviciul de Telecomunicații Speciale a implementat un soft, ce va fi instalat pe mii de tablete Lenovo Yoga Tablet 3 de 10.1 inch. Tabletele vor ajunge în fiecare unitate electorală, acolo unde se va afla un membru al comisiei cu câte un dispozitiv şi suport dedicat. Terminalele vor fi folosite pentru a scana cărţile de identitate, iar buletinele vechi vor fi înregistrate după CNP.

Aceste modele Lenovo se vor conecta la Internet via WiFi sau 3G/4G şi datele legate de votanţi vor fi centralizate, încât să nu fie posibil votul multiplu. Rămâne de văzut dacă vor fi destule modele, pentru că vor exista 18.000 de secţii de votare, ceea ce presupune peste 18.000 de tablete a câte 250 de euro, deci o investiţie de 4.5 milioane de euro. Nu putem să nu ne întrebăm ce se va întâmpla aceste dispozitive până la alegeri... dar după alegeri? Vor sta într-un depozit înainte şi vor fi casate după? O idee ar fi să ajungă în şcoli pentru procesul educaţional.

Între timp aflăm că licitaţia pentru furnizarea de tabletei ar fi fost câştigată de către Teamnet Internaţional, firma deţinută până în 2012 de Sebastian Ghiţă. Valoarea licitaţiei este de aproximativ 6.8 milioane de euro. Să fie bine cu acest sistem, să fie oare rău?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×