10 chestii pe care aș dori să le găsesc la un smartphone de top

Autor:  | Publicat în:  Editorial 3.101 ori
<b>10 chestii pe care aș dori să le găsesc la un smartphone de top</b>Avem foarte multe smartphone-uri poziționate ca vârf de gamă. La fiecare în parte sunt mici neajunsuri, sunt chestii de mai mică importanță care contribuie la experiența oferită de telefon. Cele mai complete smartphone-uri la ora actuală sunt...

Avem foarte multe smartphone-uri poziționate ca vârf de gamă. La fiecare în parte sunt mici neajunsuri, sunt chestii de mai mică importanță care contribuie la experiența oferită de telefon. Cele mai complete smartphone-uri la ora actuală sunt Samsung Galaxy S III, HTC One X, LG Optimus 4X HD, liga quad-core cu sistem de operare Android.

Ce mi-aș dori să regăsesc la un telefon poziționat ca vârf de gamă?

1. Fără taste capacitive clasice, ci Virtual touch controls ca la Samsung Galaxy Nexus

Virtual touch controls ca la Samsung Galaxy Nexus

Să meargă pe soluție propusă de Samsung Galaxy Nexus cu aceste controale poziționate pe display. Mi se pare o soluție validă, de bun augur și contribuie la două aspecte: o dimensiune mai redusă a telefonului în lungime, îl face ceva mai compact + nu le atingi accidental cum se mai întâmplă acum cu tastele capacitive de la bază. Așa se întâmplă la HTC One X, un exemplu. Vrei să faci o fotografie și trebuie să ai grijă pe unde ai degetele dispuse ca să nu activezi alte funcții din tastele de la bază.

2. Buton dedicat pentru camera foto

Buton dedicat pentru camera foto

Apreciez că la Windows Phone 7 & 7.5 era o cerință pentru un control pus pe lateral prin care să activezi camera foto într-un mod rapid. La Android sunt puține telefoane care mai oferă așa ceva. Ar fi Xperia P, Xperia sola dintre cele care le-am avut la test în ultima perioadă. Este mai facil să activezi camera foto de la un buton pus pe lateral și ies imaginile ceva mai clar, nici nu mai tremură telefonul ca atunci când trebuie să apeși pe butonul declanșator din interfața camerei foto.

3. Căști intraauriculare

Căști intraauriculare

Consider că orice companie care se respectă să ofere o soluție de acest fel în dauna căștilor clasice, majoritatea pe negru. Bineînțeles că sunt soluții în piață, să le achiziționezi separat, dar nu văd de ce să nu primești o soluție completă de la bun început. începuseră HTC cu Sensation XE și XL care aveau căști Beats, dar și-au pierdut bunul obicei la seria One și chiar la vârfurile de top: S și X unde pentru căștile Beats erau pachete separate cu un preț considerabil mai mare. Să le achiziționezi separat nu se merită - 399 lei erau pe eMAG.ro.

4. Protecție a conectorilor de pe lateral

Protecție a conectorilor de pe lateral

La HTC One X este evident acel microUSB din partea stângă și face notă discordantă cu liniile plăcute și calculate ale device-ului. Acolo se acumulează praf în timp, poate intra apă. Mi-aș dori să le văd protejate cu un plastic cauciucat care să fie ușor de scos. Nokia face ceva similar la N9.

5. Fără software inutil pus pe telefon

Am observat că la smartphone-urile Android cu excepția Galaxy Nexus sunt o sumă de aplicații la care nu apelez niciodată. Sunt puse acolo cu gândul că oferă un plus de valoare, că astfel se individualizează față de concurență. Aiurea este că nu scapi de aceste aplicații care vegetează în telefon decât dacă pui un custom ROM și asta implică de multe ori și pierderea garanției. Ar trebui să stabilească clar dacă este nevoie să le pună pe telefon și mai degrabă să le pună într-un market de aplicații și dacă ai nevoie să ți le instalezi singur de acolo, să nu decidă producătorul în locul consumatorului, al clientului.

6. Să nu se mai folosească sigle/ logo-uri intruzive în partea frontală a telefonului 

Să nu se mai folosească sigle/ logo-uri intruzive În partea frontală a telefonului

La Galaxy Nexus nu dai de niciun logo pe fața device-ului. Aș vrea ceva similar la mai toate telefoanele sau dacă vor un logo, să fie unul cât mai evaziv, să nu deranjeze privirea. Pe spate pot pune ce doresc, dar nu strică ca un telefon să fie recunoscut pentru design ca făcând parte din oferta unui producător decât prin logo-ul dispus la loc de cinste.

7. Design de tip unibody, fără acces la bateria telefonului și capacele de plastic să dispară

Design de tip unibody, fără acces la bateria telefonului și capacele de plastic să dispară.

Unul dintre punctele pentru care a fost criticat Samsung la seria Galaxy S, indiferent de generație. Un capac de plastic dă un feeling neplăcut, mă uitam că și LG la Optimus 4X HD a ales o astfel de soluție. Policarbonatul ar fi o alternativă. Un telefon cu design unibody inspiră soliditate, nu scoate niciun zgomot ciudat când este strâns în mână.

8. Grip, să nu ai impresia că-ți scapă din mână

Grip, să nu ai impresia că-ți scapă din mână

Un alt reproș care de data asta i se face exclusiv lui Samsung Galaxy S III. Un telefon cu display de peste 4 inch devine mai greu de operat cu o singură mână și ajută mult dacă dă un grip serios. LG aduce un capac cu striații la 4X HD, Galaxy Nexus integreză ceva similar pe spate.

9. Captură de ecran nativă, mass storage

Prima este utilă mai ales pentru un dezvoltator de aplicații, dar și pentru un utilizator care dorește să raporteze un bug, dorește să prezinte o chestie ieșită din comun pe twitter sau facebook, etc. Mass storage ar trebui să devină default la toate device-urile. Telefoane Android dispunde mass storage, nu la fel se poate spune la Windows Phone 7 unde trebuia să instalezi Zune ca să faci transfer de fișiere între PC și smartphone. Sunt telefoane Android care au funcțiile mai sus enunțate, dar la unele sunt niște controale tare ciudate care te enervează din cauza imprecieziei

10. Autonomie

O soluție pentru a oferi un timp mai îndelungat de utilizare a telefonului. Aici ar trebui să fie folosită ingeniozitatea inginerilor, o eficiență a consumului de energie, un acumulator mai mare, dar cu un design care să nu depășească 9 mm în grosime. Ar putea la telefoanele care nu sunt unibody să aducă o carcasă în pachet cu o baterie mai mare și la nevoie să o utilizezi pe aceea. Este deranjant să iei un smartphone de top și cu setările de luminozitatea a ecranului, conexiune la wi-fi sau 3G + gaming să vezi că după doar câteva ore nu mai poți efectua un apel, nu mai ai acces la funcțiile de bază ale telefonului.

Ce vă doriți să regăsiți pe un smartphone de top?

Mă refer la chestii mai particulare și nu cu caracter general.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×