291.1 milioane de telefoane vandute in ultimul trimestru, predictii bune pentru viitor...

Autor:  | Publicat în:  Financiare 2.010 ori
<b>291.1 milioane de telefoane vandute in ultimul trimestru, predictii bune pentru viitor...</b>Reuters ne informeaza ca ultimul trimestru fiscal al acestui an a fost unul al vanzarile mai scazute de terminale mobile, cu 6.5% mai putin decat in 2008, volumul de vanzari ajungand la 291.1 milioane de unitati. &nbsp; &nbsp; Expertii de la ABI Research...

Reuters ne informeaza ca ultimul trimestru fiscal al acestui an a fost unul al vanzarile mai scazute de terminale mobile, cu 6.5% mai putin decat in 2008, volumul de vanzari ajungand la 291.1 milioane de unitati.

Expertii de la ABI Research estimeaza ca aceasta scadere isi va micsora amploarea catre finalul anului, ajungand la 4-5% in ultimul trimestru al lui 2009. Lucrurile nu stau rau nici in trimestrul incheiat de curand, revenirea fiind datorita vanzarilor de pe continentul american si din zona Asia-Pacific. Aceasta din urma zona a fost definita de un trend al upgrade-urilor telefoanelor deja existente.

Intre timp, marile companii privesc cum cota de piata pica tot mai mult, un exemplu fiind Nokia, cu un coeficient scazut de la 38.3% la 37.3% in ultimul trimestru. Samsung profita din plin de criza, se pare, ajungand la o cota de piata de 20.7%, in vreme ce LG sufera din cauza problemelor financiare, avand o cota de 10.9%.

De remarcat este saltul important facut de Apple si al sau iPhone, care i-a asigurat o crestere de cota de piata, de la 1.9% la 2.5%.

⚡ Cum poți beneficia de reduceri de până la 300 euro pentru device-uri dacă alegi pachetul de servicii Orange Love. Află de aici!
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×