2X Android: amenintarea fantomei pluteste deasupra Apple

Autor:  | Publicat în:  Android 1.234 ori
<b>2X Android: amenintarea fantomei pluteste deasupra Apple</b>O dublare a cotei de piata a sistemului de operare Android poate doar sa ii mahneasca pe cei de la Apple, care domina in continuare piata din SUA, dar cu rasuflarea rece a celor de la Google in ceafa. Motivul? Terminale Android performante precum Motorola...

O dublare a cotei de piata a sistemului de operare Android poate doar sa ii mahneasca pe cei de la Apple, care domina in continuare piata din SUA, dar cu rasuflarea rece a celor de la Google in ceafa. Motivul? Terminale Android performante precum Motorola Droid sau Samsung Galaxy S. Cresterea Android a influentat si predictiile analistilor de la Morgan Stanley cu privire la segmentul Smartphone pe 2010.

Astfel, cresterea segmentului de terminale high end de 42% de la finalul lui 2009 a ajuns acum 53%, cu un aport semnificativ atat din partea modelelor Android, cat si a lui iPhone. La aceasta ora, sistemul de operare produs de Google detine o cota de piata de 24% din segmentul Smartphone, fata de 10% cat era la finalul lui 2009, conform analistului Ehud Gelblum, de la Morgan Stanley. Aceasta dublare de procentaj reprezinta dovada ca Android este pe cale sa devina o platforma amenintatoare pentru iOS, Symbian si Windows Phone 7.

Microsoft se grabeste sa recupereze handicapul produs de faptul ca nu a mai lansat terminale cu propriul OS de cel putin 6 luni, prin debutul handseturilor Windows Phone 7. Acestea vor fi lansate de 5 operatori in Marea Britanie si de catre 2 companii de telefonie in SUA luna viitoare, iar Gartner a realizat recent o predicite care afirma ca MS va atinge 7% din piata smartphone in trimestrul 4 datorita noului OS.

Cel mai mult de suferit are Nokia, care va atinge o cota de piata de doar 32.8% in trimestrul 4, fata de 38% in ultimul trimestru al anului trecut. Nici producatorul de BlackBerry-uri, RIM nu sta prea bine, Morgan Stanley estimand pentru companie o scadere la 15.7% de la cota de 18.5% in 2009.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×