2X Android: amenintarea fantomei pluteste deasupra Apple

1.270 ori
<b>2X Android: amenintarea fantomei pluteste deasupra Apple</b>O dublare a cotei de piata a sistemului de operare Android poate doar sa ii mahneasca pe cei de la Apple, care domina in continuare piata din SUA, dar cu rasuflarea rece a celor de la Google in ceafa. Motivul? Terminale Android performante precum Motorola...

O dublare a cotei de piata a sistemului de operare Android poate doar sa ii mahneasca pe cei de la Apple, care domina in continuare piata din SUA, dar cu rasuflarea rece a celor de la Google in ceafa. Motivul? Terminale Android performante precum Motorola Droid sau Samsung Galaxy S. Cresterea Android a influentat si predictiile analistilor de la Morgan Stanley cu privire la segmentul Smartphone pe 2010.

Astfel, cresterea segmentului de terminale high end de 42% de la finalul lui 2009 a ajuns acum 53%, cu un aport semnificativ atat din partea modelelor Android, cat si a lui iPhone. La aceasta ora, sistemul de operare produs de Google detine o cota de piata de 24% din segmentul Smartphone, fata de 10% cat era la finalul lui 2009, conform analistului Ehud Gelblum, de la Morgan Stanley. Aceasta dublare de procentaj reprezinta dovada ca Android este pe cale sa devina o platforma amenintatoare pentru iOS, Symbian si Windows Phone 7.

Microsoft se grabeste sa recupereze handicapul produs de faptul ca nu a mai lansat terminale cu propriul OS de cel putin 6 luni, prin debutul handseturilor Windows Phone 7. Acestea vor fi lansate de 5 operatori in Marea Britanie si de catre 2 companii de telefonie in SUA luna viitoare, iar Gartner a realizat recent o predicite care afirma ca MS va atinge 7% din piata smartphone in trimestrul 4 datorita noului OS.

Cel mai mult de suferit are Nokia, care va atinge o cota de piata de doar 32.8% in trimestrul 4, fata de 38% in ultimul trimestru al anului trecut. Nici producatorul de BlackBerry-uri, RIM nu sta prea bine, Morgan Stanley estimand pentru companie o scadere la 15.7% de la cota de 18.5% in 2009.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×