5 miliarde de utilizatori de telefonie la nivel global, conform Ericsson

Autor:  | Publicat în:  Ericsson 929 ori
<b>5 miliarde de utilizatori de telefonie la nivel global, conform Ericsson</b>Ericsson a anuntat ca saptamana trecuta a fost atins un nou record al numarului de utilizatori de telefonie mobila la nivel mondial. Astfel, exista in aceasta clipa 5 miliarde de utilizatori, cu aportul deosebit al pietelor emergente (India, China etc),...

Ericsson a anuntat ca saptamana trecuta a fost atins un nou record al numarului de utilizatori de telefonie mobila la nivel mondial. Astfel, exista in aceasta clipa 5 miliarde de utilizatori, cu aportul deosebit al pietelor emergente (India, China etc), care au inregistrat o cerere ridicata pe piata telefoniei mobile.

Abonamentul cu numarul 5 miliarde ar fi fost incheiat joi, 8 iulie 2010. Pentru a va face o idee cu privire la evolutia telefoniei mobile, aflati ca in anul 2000 doar 720 de milioane de persoane foloseau servicii mobile de telefonie la nivel mondial. Si broadbandul mobil evolueaza la fel de alert, industria de telecomunicatii fiind estimata sa ajunga la peste 3.4 miliarde de conexiuni broadband mobil pana in 2015.

Cresterea este impresionanta, mai ales daca vom compara noile cifre cu cele 360 de milioane de conexiuni broadband mobil din 2009. Studiile realizate recent arata si ca in curand 80% din populatia lumii va accesa Internetul via terminale mobile. Ericsson estimeaza un numar de 50 de miliarde de dispozitive conectate la retelele mobile pana la finalul decadei.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×