5 motive serioase pentru care nu merită să cumperi Samsung Galaxy S III

7.795 ori
<b>5 motive serioase pentru care nu merită să cumperi Samsung Galaxy S III</b>Samsung Galaxy S III a intrat și în țara noastră din 1 iunie 2012. Nu știu cât de bine se vinde, dar nu există smartphone care să beneficieze de un marketing mai agresiv - de la televizor până la colantale de autobuze, cel puțin prin...

Samsung Galaxy S III a intrat și în țara noastră din 1 iunie 2012. Nu știu cât de bine se vinde, dar nu există smartphone care să beneficieze de un marketing mai agresiv - de la televizor până la colantarea autobuzelor, cel puțin prin București.

Cert este că SGS III va fi printre cele mai bune smartphone-uri din 2012, dar nu-l văd ca no. 1 cum și-a dorit compania sud-coreeană. Există un alt quad-core care luptă prin apropiere și este o alternativă viabilă - HTC One X. Plus că noul iPhone / iPhone 5 s-ar putea să-i fure poziția de smartphone bine vândut din mers. Acum sunt sigur că o să primesc o suită de comentarii în care câte un fan al SGS III va încerca să-mi explice că nu am dreptate. Speranța mea este ca discuțiile să fie bazate pe argumente și nu pe acuze nefondate.

Scriu despre smartphone în cunoștință de cauză. L-am primit din două surse: evoMAG.ro și Orange.ro. Să vedem care ar fi cele cinci motive:

1. Design

Design Samsung Galaxy S III

Și încep cu capacul din plastic ce devine un fel de soluție specifică pentru seria Galaxy S. Primul model din 2010 și cel din 2011 au fost criticate din acest punct de vedere și S III nu face notă discordantă. Versiunile primite la test erau pe alb și nu mi-a plăcut că-i lucios, se simte aiurea când este îndepărtat și nu-l văd prea bine în timp. Nu uitați că Samsung la versiunea Marble - albastră - au fost nevoiți să distrugă primul lot de capace din plastic pentru că nu se potrivea culoarea capacului cu aceea a telefonului.

Samsung Galaxy S III versus HTC One X

Un alt element ciudat este boxa de deasupra ecranului, dispusă superior peste logo-ul Samsung. Dă impresia de telefon chinezesc, puteau să aleagă o soluție mai elegantă. Tot la design pun și dimensiunile generoase, multe fete nu au cum să se descurce cu un SGS III în mânuțele lor. Nu-i greu sau gros, dar SGS III este un telefon lat și lung. Parcă-i prea mult. Plus că au ales să pună o tastă centrală fizică + două capacitive. Nu mi se pare o soluție inspirată. Aș fi adus un telefon cu aceste controale pe display, să economisesc spațiu ca la Samsung Galaxy Nexus.

2. Ecran

Ecran Samsung Galaxy S III

Mă așteptam să pună Super AMOLED Plus ca pe SGS II și Samsung Galaxy Tab 7.7. Problema este că HTC One X - caz verificat și LG Optimus 4X HD - potrivit blogurilor de tehnologie din dot com - dispune de display-uri mai bune. Nu prea văd cum să ajungi la poziția no. 1 în rândul telefoanelor dacă la display nu te poziționezi pe prima treaptă a podiumului virtual. Și când te gândești că Samsung stabilea standarde în domeniu. Dacă vă plac culorile vivid atunci mizați pe SGS III, dacă le alegeți pe cele mai naturale atunci alegeți un alt smartphone.

3. TouchWiz

Bazată mult prea mult pe elemente fancy și prea puțin pe ergonomie, simplitate, un UI care să-ți placă când lucrezi pe telefon. în locul Samsung aș fi ales un UI simplu și elegant. La Samsung ești nevoit să pui un custom ROM și asta nu este la îndemâna fiecărui utilizator Android. Aștept ca la următorul SGS să aducă ceva mai bun. De aceea sunt și persoane care așteaptă seria Nexus, pentru Android în stare pură. Nu înțeleg de ce Samsung nu încearcă a beneficia de această dorință.

4. Autonomie

Procesorul quad-core Exynos la 1.4 GHz și display-ul generos își spun cuvântul, iar autonomia oferită de bateria de 2.100 mAh al lui SGS III este mediocră de-a dreptul. Dacă faci browsing via Wi-Fi, te joci puțin și ai display-ul setat la luminozitate maximă vei vedea cum scade bateria și în doar 2 - 3 ore îl aduci spre zero.

5. Preț

Pret Samsung Galaxy S III

Un motiv care s-ar putea să dispară peste câteva luni. Acum costă în toate magazinele peste 2.600 de lei. Mi se pare a fi poziționat prea sus, o sumă investită într-un telefon care peste maxim șase luni se devalorizează cu cel puțin 30 - 40%. Prețurile la Orange, Vodafone și Cosmote nu sunt chiar la îndemâna oricui. SGS II a fost mult mai popular.

SGS III joacă în liga mare a smartphone-urilor în acest moment, dar nu văd cum o să reziste acolo până la următoarea generație în 2013. SGS II a rezistat cu brio, dar SGS III pare a se demonetiza mult mai repede.

Normal că alegerea vă aparține. Articolul nu se dorește a fi o analiză exhaustivă ci un punct de vedere legat de un telefon față de care erau multe așteptări la începutul lui mai 2012. Impresia mea este că Samsung a mizat bine când a ales să impresioneze prin câteva elemente software, dar au ales greșit pe partea de design, materiale, dimensiunea ecranului, autonomie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×