50 de ani de inchisoare pentru utilizarea unui telefon mobil furat in Pakistan

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.032 ori
<b>50 de ani de inchisoare pentru utilizarea unui telefon mobil furat in Pakistan</b>Cea mai noua lege pakistaneza care se pregateste de aprobare tinde spre absurd, fiind la fel de surprinzatoare pe cat suna. Astfel, utilizatorii de telefoane mobile furate vor risca nu numai jumatate de secol de detentie, ci si o amenda serioasa. Noua...

Cea mai noua lege pakistaneza care se pregateste de aprobare tinde spre absurd, fiind la fel de surprinzatoare pe cat suna. Astfel, utilizatorii de telefoane mobile furate vor risca nu numai jumatate de secol de detentie, ci si o amenda serioasa.

Noua masura a fost initiata de catre autoritatea din domeniul telecomunicatiilor in Pakistan si propusa Guvernului local. Prin aceasta initiativa se incearca reducerea numarului de persoane care folosesc telefoane furate si cartelele lor SIM, inainte ca aceastea sa fie dezactivate. Dupa cum spuneam, pe langa condamnarea de 49 de ani, va trebui sa platiti si o amenda usturatoare de 125.000 de dolari, sau poate chiar sa va confruntati cu ambele sanctiuni.

Noua lege va impiedica de asemenea operatorii de telefonie din Pakistan sa livreze cartele SIM prepay preactivate dealerilor. Acestea vor trebui activate dupa ce sunt vandute, in viitor, pe baza confirmarii identitatii utilizatorului. Daca vi se pare ca noile legi sunt exagerate, aflati ca autoritatea din industria telecomunicatiilor in Pakistan a anuntat ca a blocat nu mai putin de 10.5 milioane de cartele SIM, dupa ce utilizatorii lor nu si-au putut confirma identitatea.

Sursa: Gsmdome.com

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×