Acest spyware de pe Android îţi fură mesajele de pe WhatsApp: Skygofree vine din Italia

1.519 ori
<b>Acest spyware de pe Android îţi fură mesajele de pe WhatsApp: Skygofree vine din Italia</b>Pentru cei care se simt în siguranță conversând pe WhatsApp ajunge astăzi o veste care demonstrează că utilizatorii nu sunt deloc scutiți de atacul hackerilor, astfel că în Italia s-a descoperit un spyware care fură mesajele schimbate între

Cei care se simt în siguranţă pe WhatsApp au un nou motiv să se simtă ameninţaţi sau paranoici: s-a descoperit un malware pe Android care fură mesajele de pe WhatsApp. Descoperirea s-a făcut în Italia şi o detaliem mai jos.

Kaspersky Lab a găsit acest spyware, cunoscut drept "Skygofree" şi ascuns pe unele site-uri italiene. Programul poate fura mesajele WhatsApp prin intermediul Accessibility Services şi poate conecta un terminal infectat la reţele WiFi controlate de hackeri. Provenienţa lui Skygofree ar fi de la companii de IT din Italia care vând programe de supraveghere, conform Kaspersky.

Malware-ul a fost creat la final de an 2014, iar campania sa de preluare de date este activă de atunci. Dezvoltarea a continuat, iar cea mai nouă versiune include 48 de comenzi diferite. Marea problemă e că acest spyware poate înregistra mesajele WhatsApp, care sunt considerate sigure datorită criptării. Găselniţa italienilor trece de criptare păcălind o funcţionalitate Android care ajută utilizatorii cu dizabilităţi să folosească aplicaţiile mai uşor.

Spyware-ul poate citi mesajele afişate pe ecran în acest mod. Mai mult decât atât Skygofree poate face fotografii, captura video, prelua lista de apeluri şi SMS-uri, date de geolocalizare, evenimente din calendar şi informaţii legate de business. Va înregistra automat şi apelurile telefonice şi zgomotul când utilizatorul intra în cameră. Cred că şi Snowden ar fi speriat de ce au reuşit să facă italienii, iar cei de la NSA ar fi geloşi.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×