Acordul Microsoft-Nokia stârnește unele divergențe În India

672 ori
<b>Acordul Microsoft-Nokia stârnește unele divergențe În India</b>Din câte se pare, companiile Microsoft, respectiv Nokia se află într-o situație puțin cam delicată, ce are ca principal motiv achiziția unei fabrici din Chennai, India. Această fabrică ar fi trebuit să fie transferată către Microsoft, ca parte...

Din câte se pare, companiile Microsoft, respectiv Nokia se află într-o situație puțin cam delicată, ce are ca principal motiv achiziția unei fabrici din Chennai, India. Această fabrică ar fi trebuit să fie transferată către Microsoft, ca parte a acordului în valoare de 7.3 miliarde de dolari prin care au achiziționat afacerea de telefonie Nokia, dar cu toate acestea guvernul indian nu este de aceeași părere.

De curând, mai precis în cursul zilei de vineri, Curtea Supremă din India a decis că Nokia trebuie să plătească suma de 571 milioane de dolari pentru ca fabrica din Chennai să fie în proprietatea Microsoft. Spre deosebire de suma cerută luna trecută, aceasta a crescut acum cu 232 milioane de dolari.

De asemenea, aflăm că acest război al taxelor datează încă din luna ianuarie 2013, perioadă în care Nokia a strâns datorii de aproximativ 545 milioane de dolari. Acestea din urmă proveneau de pe urmă veniturilor încasate din descărcările de aplicații mobile din India, datorii pe care Nokia nu a vrut să le plătească deoarece exista un acord bilateral între India și Finlanda.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×