Prototipul de smartphone Google Project Tango integrează 4 camere foto; Developeri din România implicați În proiect!

957 ori
<b>Prototipul de smartphone Google Project Tango integrează 4 camere foto; Developeri din România implicați În proiect!</b>Acum aproximativ o lună, mai precis pe data de 21 februarie, aflam despre existența unui prototip de smartphone numit Google Project Tango. Acesta, prin intermediul unor componente speciale reușește să detecteze mișcarea și să cartografieze mediul...

Acum aproximativ o lună, mai precis pe data de 21 februarie, aflam despre existența unui prototip de smartphone numit Google Project Tango. Acesta, prin intermediul unor componente speciale reușește să detecteze mișcarea și să cartografieze mediul din jurul utilizatorului, fiind un soi de senzor Kinect.

Smartphone-ul este bazat pe procesorulMyriad 1 ce provine de la Movidius, acesta permițând o detectare avansată a mișcării și a spațiului din jur. Un astfel de concept ar putea fi folosit pentru îmbunătățirea sistemelor de navigație sau a jocurilor de pe mobil.

Aflați și faptul că un centru Movidius este prezent și la noi pe plan local, în Timișoara. De asemenea, tot în Timișoara, luna viitoare, va avea loc Google Project Tango Hackathon, eveniment ce este organizat de către Timișoara Mobile Development Group. Aceasta din urmă este o comunitate ce a debutat în luna ianuarie a anului 2011 și are ca scop consolidarea unei comunități locale active în domeniul tehnologiilor mobile.

Revenind la prototipul Project Tango, aflăm că încorporează nici mai mult nici mai puțin decât 4 camere foto. Acesta utilizează o cameră principală de 4 megapixeli, o cameră fish-eye cu un unghi larg de 180 grade, o cameră ce poate “privi” în profunzime mediul și o cameră frontală cu unghi de 120 grade.

Prototipul de 5 inch numit Project Tango va fi trimis către o serie de câteva sute de dezvoltatori din jurul lumii, existând posibilitatea ca un astfel de exemplar să fie prezent și luna viitoare la Timișoara în cadrul evenimentului Google Project Tango Hackathon.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×