Acționarii Nokia aprobă achiziționarea de către Microsoft a segmentului Servicii și Terminale; Tranzacția e oficială!

1.381 ori
<b>Acționarii Nokia aprobă achiziționarea de către Microsoft a segmentului Servicii și Terminale; Tranzacția e oficială!</b>în valoarea de 7.2 miliarde de dolari, tranzacția dintre Nokia și Microsoft care face ca segmentul Servicii și Terminale al finlandezilor să ajungă la americani a fost aprobată astăzi. Consiliul de conducere Nokia și acționarii săi și-au dat...

în valoarea de 7.2 miliarde de dolari, tranzacția dintre Nokia și Microsoft care face ca segmentul Servicii și Terminale al finlandezilor să ajungă la americani a fost aprobată astăzi. Consiliul de conducere Nokia și acționarii săi și-au dat aprobarea pentru această mutare.

99.7% dintre acționarii care au participat la întrunire au votat pro vânzare către Microsoft, conform Financial Times. Cu această ocazie Stephen Elop, CEO Nokia în ultimii ani va reveni la Microsoft în poziția de șef al secțiunii Terminale și Servicii, acoperind și proiecte ca Xbox printre altele. Totul a început cu un parteneriat nevinovat în 2011, între Nokia și Microsoft.

Există și o povestioară drăguță despre un accident al lui Steve Ballmer, CEO Microsoft care a căzut pe o masă de sticlă și era să anuleze întâlnirea cu Nokia. Revenind în ziua de azi, nu e foarte clar încă modul în care Microsoft va integra seria Lumia și Asha în portofoliul său și cât din branding se va păstra.

Ballmer a afirmat recent că se va încerca evitarea de nume ca Nokia Lumia Windows Phone 1020 și se va merge pe ceva mai simplu, probabil doar Lumia. Va fi interesant de văzut ce se va întâmpla cu tabletele Lumia, care concurează direct cu cele Surface.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×