Acțiunile Apple explodează după un singur tweet al miliardarului Carl Icahn

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.126 ori
<b>Acțiunile Apple explodează după un singur tweet al miliardarului Carl Icahn</b>Se pare că la nivel financiar se întâmplă lucruri mari la Apple, de vreme ce un simplu tweet postat ieri a făcut să crească acțiunile companiei din Cupertino cu 5% într-o singură zi. Investitorul Carl Icahn este responsabil cu acest tweet, iar...

Se pare că la nivel financiar se întâmplă lucruri mari la Apple, de vreme ce un simplu tweet postat ieri a făcut să crească acțiunile companiei din Cupertino cu 5% într-o singură zi. Investitorul Carl Icahn este responsabil cu acest tweet, iar ce s-a întâmplat exact aflați mai jos.

Conform Wall Street Journal Icahn deține peste 1 miliard de dolari în acțiuni Apple și acesta și-a declarat interesul de a cumpăra o cotă mai mare în Apple. Acțiunile companiei au fost în scădere continua de la nivelul de 700 de dolari atins odată cu lansarea lui iPhone 5. Consiliul de conducere Apple e îngrijorat cu privire la lipsa de produse inovatoare și legat de concurența din partea celor de la Samsung.

Icahn are o reputație de a influența prețul acțiunilor pentru a le crește valoarea și de a face presiuni asupra conducerii companiei, până ce ăștia fac ce spune el și iau deciziile necesare. Bătălia dintre investitori și șefii unei companii este una arhicunoscuta, dar echilibrul e vital pentru companiile gigantice.

în mod interesant același Icahn a tulburat apele și la Dell, făcând câteva postări despre strategia greșită a companiei. în cazul Apple Icahn recomanda ca producătorul lui iPhone să se împrumute și să cumpere înapoi acțiuni.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×