Adio Google+? Serviciul Își pierde șeful, nu va mai fi integrat cu produsele Google

1.057 ori
<b>Adio Google+? Serviciul Își pierde șeful, nu va mai fi integrat cu produsele Google</b>După ce a anunțat venituri nu chiar încântătoare pentru primul trimestru al lui 2014, Google e pusă în fata pierderii serviciului sau de socializare. Bomba zilei este demisia lui Vic Gundotra, șeful Google+ și senior vicepreședinte pe partea de...

După ce a anunțat venituri nu chiar încântătoare pentru primul trimestru al lui 2014, Google e pusă în fata pierderii serviciului sau de socializare. Bomba zilei este demisia lui Vic Gundotra, șeful Google+ și senior vicepreședinte pe partea de inginerie. în plus, se vor mai petrece câteva schimbări asociate cu Google+...

Echipa Google+ va trece în subordinea segmentului Android și se va axa mai degrabă pe widgeturi în perioada următoare. în plus, Google vrea să renunțe la integrarea rețelei sale de socializare cu alte produse. Vor exista și alte mutări de personal, echipa Hangouts fiind la rândul său absorbită de cea Android, urmând apoi echipa Photos.

Astfel totul se va îndrepta spre zona Android/mobile, iar Google+ ar putea muri ca proiect și deveni doar un aspect al experienței mobile. Deși plecarea lui Gundotra nu are un motiv foarte clar, se zvonește (conform Techcrunch), că fostul șef Google+ nu ar fi fost de acord cu integrarea forțată a lui Google+ în YouTube sau Gmail.

între 1000 și 1200 de angajați vor fi afectați de schimbare, ei fiind redistribuiți în segmentul Android. știm cu toții că integrarea G+ cu YouTube nu a funcționat bine, provocând confuzie, mai ales în momentele în care un administrator de canal YouTube își vedea comentariul personal pe pagina canalului în loc să răspundă sub forma contului asociat canalului.

în locul lui Gundotra se va afla David Besbris, iar porțiuni din proiectul Google+ vor fi administrate și de către șeful Chrome. Ratarea achizițieiWhatsapp în favoarea Facebook ar fi afectat grav acest serviciu, se pare, iar Google ar putea pregăti o altă abordare. Dacă vine momentul să se renunțe la Google+, cum rămâne cu faptul că numărul de +1 ale unui articol/site îi afecta poziția în motorul de căutare Google și că pe viitor Google+ ar fi fost crucial pentru acest motor?

și mai e un aspect aici: unde va pleca Gundotra? Va alege el un startup tânăr, își va forma propria companie sau va pleca la un nume mare, precum Facebook sau vreo inițiativă a celor de la Microsoft, vreun serviciu nou de socializare Bing? Google+ a fost primit cu reticență cu 3 ani în urmă, atunci când debuta, pentru ca apoi să devină un produs cu care ne-am obișnuit.

îi veți simți lipsa dacă se ajunge la închiderea sa?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×