"Am spart securitatea lui Nokia S40", afirma un cercetator

Autor:  | Publicat în:  Software 1.299 ori
<b>"Am spart securitatea lui Nokia S40", afirma un cercetator</b>Un cercetator indraznet afirma ca a descoperit o serie de probleme de securitate ale telefoanelor Nokia de nivel mediu, care ii permit sa instaleze aplicatii daunatoare de la distanta. Hackerul cere 20.000 de euro pentru a dezvalui detaliile acestei...

Un cercetator indraznet afirma ca a descoperit o serie de probleme de securitate ale telefoanelor Nokia de nivel mediu, care ii permit sa instaleze aplicatii daunatoare de la distanta. Hackerul cere 20.000 de euro pentru a dezvalui detaliile acestei probleme.

Necazurile apar din cauza platformei Nokia Series 40, OS-ul si pachetul de aplicatii utilizat pe majoritatea handseturilor mid-range ale companiei. Acestea permit atacatorului sa instaleze aplicatii Java pe un telefon de la distanta, inainte de a permite accesul aplicatiilor la functiile terminalului. Defectele au fost descoperite de catre Adam Gowdiak, al carui site nu ofera prea multe detalii, dar cei de la El Reg au aflat ca instalarea initiala a softurilor se face prin intermediul unei comenzi WAP-Push ascunse.

Aceasta trece peste etapa interactiunii cu utilizatorul, intr-un proces care executa automat aplicatia proaspat descarcata. In plus Gowdiak a descoperit o metoda de a "convinge" Java Virtual Machine ca aplicatiile sale pot accesa orice API de pe telefon si functiile native ale lui Series 40. Revelatia lui Gowdiak este foarte grava, de vreme ce face referire la sute de milioane de terminale mobile si la faptul ca orice aplicatie daunatoare poate fi instalata doar daca stiti numarul de telefon al victimei.

Cercetatorul a vorbit atat cu reprezentantii Sun, cat si Nokia in speranta ca va obtine cei 20.000 de euro. Trebuie sa stiti ca o astfel de problema de securitate ar permite unui hacker sa infecteze cateva milioane de telefoane in doar cateva ore.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×