Amazon pregătește un smartphone care să rivalizeze cu iPhone

Autor:  | Publicat în:  Amazon 906 ori
<b>Amazon pregătește un smartphone care să rivalizeze cu iPhone</b>Se vorbește despre un tandem smartphone + tableta Amazon chiar înainte ca tableta Kindle Fire să devină realitate, dar iată că terminalul mobil nu s-a concretizat până acum. Ei bine, se pare că au revenit zvonurile despre telefonul mobil Amazon,...

Se vorbește despre un tandem smartphone + tableta Amazon chiar înainte ca tableta Kindle Fire să devină realitate, dar iată că terminalul mobil nu s-a concretizat până acum. Ei bine, se pare că au revenit zvonurile despre telefonul mobil Amazon, de această dată cu câteva detalii în plus.

Scopul Amazon este de a produce un rival pentru Apple iPhone, impulsionați probabil de succesul cunoscut prin Kindle Fire, care i-a plasat sus în topul producătorilor de tablete. Se pare că Foxconn, compania chineză care produce iPhone și iPad ar lucra cu Amazon la dezvoltarea noului său telefon, afirma surse apropiate de gigantul chinez. Deocamdată Amazon mai are nevoie să cumpere o serie de brevete care i-ar asigura o poziție stabilă și sigură pe piață, fără amenintarea constantă a proceselor Apple/Microsoft/Google.

Dacă smartphone-ul companiei este real, atunci el va avea un preț scăzut, exact ca și tableta sa și se va baza cel mai probabil pe Android într-o variantă personalizată. Analiștii Citigroup speculau încă din noiembrie 2011 că e în pregătiri un terminal Amazon de acest gen, dar fără a oferi prea multe detalii. Dacă mă întrebați pe mine, telefonul ar trebui să fie minim un dual core, eventual cu CPU Snapdragon, să aibă 1 GB RAM, o cameră decentă, poate de 5 MP, 8 GB memorie internă plus stocare în cloud prin Amazon și poate și NFC/LTE. Dacă prețul e oriunde între 200 și 300 de dolari la liber, atunci Amazon va avea încă un hit.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×