AMOLED versus LCD: care sunt diferențele și care e superior?

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.399 ori
<b>AMOLED versus LCD: care sunt diferențele și care e superior?</b>Punem mare accent pe ecrane în recenziile Mobilissimo pentru tablete sau telefoane, display-urile trecând sub analiza unui microscop și a unor ochi deja formați ai colegilor mei. Dar care sunt diferențele între cele câteva tipuri de ecrane cu care...

Punem mare accent pe ecrane în recenziile Mobilissimo pentru tablete sau telefoane, display-urile trecând sub analiza unui microscop și a unor ochi deja formați ai colegilor mei. Dar care sunt diferențele între cele câteva tipuri de ecrane cu care avem de-a face în ultima vreme? Ei bine azi aflăm câte ceva despre AMOLED și LCD.

LCD este prescurtarea numelui Liquid Crystal Display, iar acest "cristal lichid" are proprietatea de a se destinde atunci când când aplicăm curent electric asupra sa. Astfel va fi afectată frecvența luminii transmise prin acest cristal. Ideea este de a combina două panouri polarizate și de a controla fluxul de lumină prin răsucirea și destinderea moleculelor de cristal.

AMOLED versus LCD: care sunt diferențele și care e superior?

E nevoie totuși de backlight pentru a face materialul să emită lumină. AMOLED în schimb folosește numeroase diode emițătoare de lumină (LED-uri) pentru a produce lumină și diferite culori, iar schimbând voltajul veți schimba și luminozitatea și veți crea o gamă variată de culori. Diferența cea mai mare între cele două este gamă de culori afișate.

LCD-urile se încadrează în gama standard RGB, astfel că ecranele de acest tip sunt considerate a fi naturale. AMOLED-urile oferă o paletă mai largă ed culori, făcând astfel imaginea să pară mai vie. Simțind acest handicap, producătorii de LCD-uri modifica nivelele de saturare, afectând negativă balansul culorilor.

Interesant e că articolul sursă din care avem aceste date nu da un câștigător clar al duelului, ci se referă la o preferință a utilizatorului. Voi pe care îl preferați? LCD sau AMOLED?

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×