ANCOM ar putea testa Într-un laborator special nivelul radiațiilor emise de telefoane mobile

Autor:  | Publicat în:  ANCOM 559 ori
<b>ANCOM ar putea testa Într-un laborator special nivelul radiațiilor emise de telefoane mobile</b>Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) ar putea testa într-un laborator nivelul radiațiilor telefoanelor mobile vândute în România. Testele vor fi realizate într-un laborator din zona județului Brașov, iar scopul este pentru a afla...

Autoritatea de Reglementare în Comunicații (ANCOM) ar putea testa într-un laborator nivelul radiațiilor telefoanelor mobile vândute în România. Testele vor fi realizate într-un laborator din zona județului Brașov, iar scopul este pentru a afla dacă telefoanele respectă normele UE cu privire la protecția sănătății utilizatorului.

Laboratorul a fost construit de un consorțiu format din Comtest Voluntari și Thermo Fix Brașov, în urma unui contract de 18.1 milioane de lei. Laboratorul va implica verificarea echipamentelor radio cu privire la utilizarea eficientă a spectrului de frecvențe radio. Testele vor fi variate, acoperind evaluări ale surselor de alimentare, ale compatibilității electromagnetice, testări ale imunității la descarcari electrostatice și ale impulsurilor electromagnetice de telecomunicații.

Vor exista și teste ale echipamentelor de telecomunicații în operare, măsurători prin intermediul liniei TEM și evident măsurători ale indicelui SAR pentru handseturi. SAR reprezintă măsura în care energia degajată de radiații este absorbită de corpul uman, aspect menționat în manualele terminalelor mobile sub forma de unitati W/kg. Primul laborat de măsurare SAR a fost deschis la Craiova în 2009.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×