Android 4.0 Ice Cream Sandwich pe Nokia N9 - da, se poate!

1.945 ori
<b>Android 4.0 Ice Cream Sandwich pe Nokia N9 - da, se poate!</b>Android 4.0 Ice Cream Sandwich a fost portat de hackeri și dezvoltatori pe terminale variate, de la Amazon Kindle Fire la Samsung Galaxy S și chiar tableta HP TouchPad. L-am văzut chiar și pe primul telefon Google Nexus la un moment dat... Ei bine...

Android 4.0 Ice Cream Sandwich a fost portat de hackeri și dezvoltatori pe terminale variate, de la Amazon Kindle Fire la Samsung Galaxy S și chiar tableta HP TouchPad. L-am văzut chiar și pe primul telefon Google Nexus la un moment dat... Ei bine acum iată-l că-și face debutul și pe primul telefon MeeGo al celor de la Nokia, N9 și nu arată deloc rău.

Să vedem cum vor reuși hackerii să porteze și butoanele virtuale din Android 4.0 și cum se va activa funcția lor pe ecranul de 3.9 inch al lui N9. Ar fi interesant să se păstreze totuși cumva gesturile swipe pe acest telefon și după portarea lui ICS... dacă e posibil. Vă reamintesc faptul că acest prim device MeeGo suporta o rezoluție de 480 x 854 pixeli și că vine cu un procesor TI OMAP 3630 de 1 GHz. Dacă procesorul nu reprezintă o problemă, să vedem cum se va adapta Android 4.0 la un ecran AMOLED cu rezoluția de mai sus și în ce fel vor fi redimensionate butoanele virtuale și mai ales zona de multitasking.

Proiectul e departe de finalizare si dintre toți dezvoltatorii, acești băieți chiar merită o donație, pe care o puteți da accesând linkul de mai jos si intrand pe forumul dedicat lor. Comunitatea Maemo și-a păstrat pasiunea chiar și după ce OS-ul acesta nu a mai primit actualizări și acum continuă munca și cu MeeGo plus portarile pe terminale ca N9 după cum vedeți. Oare cum ar fi să aflăm după câteva luni ca Nokia avea deja pregătite câteva modele N9 cu Android? Cam cum a făcut HP cu TouchPad... la care lucra și cu Android, separat.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich pe Nokia N9

Preț Nokia N9 în magazinele online:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×