Concedieri la Nokia, producția se mută În Asia și 4000 de joburi dispar

1.017 ori
<b>Concedieri la Nokia, producția se mută În Asia și 4000 de joburi dispar</b>Nokia tocmai a anunțat câteva modificări în segmentul de producție și asamblare a terminalelor, acestea având ca rezultat mutarea producției în Asia și concedierea a 4000 de angajați. Se pare că fabricile Nokia din Komarom, Ungaria, Reynoa,...

Nokia tocmai a anunțat câteva modificări în segmentul de producție și asamblare a terminalelor, acestea având ca rezultat mutarea producției în Asia și concedierea a 4000 de angajați. Se pare că fabricile Nokia din Komarom, Ungaria, Reynoa, Mexic și Salo, Finlanda se vor axa doar pe personalizarea smartphone-urilor, în vreme ce grosul producției va fi preluat de filalele asiatice.

Aceste măsuri sunt menite să reducă mult costurile pentru finlandezi și să plaseze segmentul de asamblare mai aproape de furnizorii de componente. Nokia optează pentru o mână de lucru mai ieftină, de aici și cele 4000 de posturi pierdute. Există îngrijorări în rândul fanilor, precum băieții de la mynokiablog care par a se teme de o scădere a calității materialelor odată cu asamblarea handseturilor în Asia. Nu vă faceți griji pentru cei concediați, cel puțin așa ne îndeamnă Nokia, care afirmă că va le oferi asistență pentru găsirea de noi joburi și suport financiar.

Reducerile de personal vor intra în vigoare până la finalul acestui an și sunt curios cât de rapid vor reintra angajații în sistemul de angajare. Din câte am înțeles cei de la Jucu se bazau foarte mult pe joburile lor și au avut probleme după închiderea fabricii Nokia... Acestea sunt sacrificii pe care orice companie trebuie să le facă la un moment dat, iar mutarea producției în Asia nu este un trend început de Nokia și nici terminat de ei. Presiunile economice și cele ale creșterii rivalilor determina astfel de măsuri, deci înainte să îi criticați pe finlandezi în comentariile de mai jos, gândiți-vă ce decizii grele au stat în spatele acestei mutări.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×