Android 4.2 Jelly Bean, care sunt noutățile?

Autor:  | Publicat în:  Android 2.138 ori
<b>Android 4.2 Jelly Bean, care sunt noutățile?</b>Smartphone-ul Google Nexus 4, tabletele Google Nexus 7 și Nexus 10 vor veni din 13 noiembrie cu Android 4.2 Jelly Bean. Presupun că acest va fi ultimul update Android pe anul în curs, poate să mai sosească vreunul minor care să mai rezolve din...

Smartphone-ul Google Nexus 4, tabletele Google Nexus 7 și Nexus 10 vor veni din 13 noiembrie cu Android 4.2 Jelly Bean. Presupun că acest va fi ultimul update Android pe anul în curs, poate să mai sosească vreunul minor care să mai rezolve din bug-urile inerente, un fel de 4.2.1 sau 4.2.2. Vom vedea.

Haideți să parcurgem noutățile aduse de Android 4.2 Jelly Bean:

suport pentru logarea din mai multe conturi

- suport pentru logarea din mai multe conturi, ideal pentru persoanele ce folosesc în comun o tabletă. Fiecare cont dispune de setările sale în ce privește ecranul de start, aplicațiile, widget-urile, jocurile - cu nivelurile la care s-a ajuns sau scorurile obținute.

- posibilitatea de a regla unele setări ale telefonului sau tabletei direct din zona de notificări ce se accesează printr-un swipe de sus în jos. Va trebui să renunț la widget-ul care îmi permite asta pe Samsung Galaxy Nexus. Vorbim de o opțiune existentă de ceva timp în alte interfețe grafice, în genul TouchWiz de la Samsung.

Photo Sphere

- Photo Sphere, o panoramă foto îmbunătățită ce permite captarea imaginilor la 360 de grade . Fotografiile astfel captate pot fi puse pe Google Maps spre a oferi și mai multe informații despre locul respectiv.

Google Now

- Google Now a fost updatat. Sunt mai multe carduri ce oferă informație de la Gmail, pentru evenimente, rezervări la restaurante, hotel sau zboruri, filme, concerte, alerte publice, știri.

Gesture Typing

- Gesture Typing, seamănă cu Swype și va permite să scrii mai repede plimbând degetul între literele, cifrele sau simbolurile de pe tastatura qwerty touch;

integrarea Wireless TV

- integrarea Wireless TV, necesită conectarea unui adaptor wireless în TV-ul cu HDMI și ecranul telefonului sau tabletei cu Android poate fi adus pe TV. Folosește protocolul Miracast pentru streaming.

- widget-urile pot fi setate și pe ecranul de blocare. Se va dovedi util în cazul unor aplicații pe care vrei să le accesezi fără a fi nevoie să deblochezi ecranul și să intri în meniu.

Daydream

- Daydream. Aș zice că permite transformarea tabletei sau telefonului în ramă foto. Este un fel de screensaver ce permite afișarea unor imagini presetate.

Normal că mai sunt și alte câteva elemente, dar cele mai notabile le-am pus mai sus. Din 13 noiembrie va debuta pe familia Nexus, să vedem de când și pe Samsung Nexus S, Galaxy Nexus și tabletele Nexus 7 existente deja în piață.

și un clip video:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×