Cad primele capete la Apple după scandalul Maps: Scott Forstall (senior VP iOS) și John Browett părăsesc compania!

Autor:  | Publicat în:  Apple 858 ori
<b>Cad primele capete la Apple după scandalul Maps: Scott Forstall (senior VP iOS) și John Browett părăsesc compania!</b>Se pare că problemele cu Apple Maps și scandalul din jurul acestora s-au lăsat cu victime în tabăra Apple, iar Tim Cook, ca și Steve Jobs este nemilos când vine vorba de concedieri. Astfel, Scott Forstall, senior vicepreședinte iOS și John...

Se pare că problemele cu Apple Maps și scandalul din jurul acestora s-au lăsat cu victime în tabăra Apple, iar Tim Cook, ca și Steve Jobs este nemilos când vine vorba de concedieri. Astfel, Scott Forstall, senior vicepreședinte iOS și John Browett, șef pe zona de retail vor părăsi compania din Cupertino.

Problema cu Forstall e că el a decis ca Maps să fie inclus in iOS 6.0, chiar și în acea formă știrbita de funcții pe care am văzut-o. în plus, Forstall lăudase această funcție la WWDC 2012 și a refuzat să semneze scrisoarea de scuze a lui Tim Cook pentru public, după eșecul Maps. Același Forstall fusese de acord că Siri să fie lansat drept produs comercial, deși era doar în faza beta și avea numeroase buguri, deci încă o bilă neagră pentru oficial. Aceste mutări dau naștere și la rocade la nivelul altor oficiali, inclusiv Jony Ive, Bob Mansfield, Eddy Cue și Craig Federighi.

Jony Ive, legendarul designer de iMac și iPod se va ocupa acum de direcția "Human Interface" în companie și va fi șef pe secțiunea Design Industrial. Eddy Cue se va ocupa de Siri și Maps, plus iTunes Store, App Store, iBookstore și iCloud. Observați că Tim Cook alege să nu apeleze la transplantul de experți de la alte companii, preferând să își mute propriul personal în alte funcții. Despre Scott Forstall trebuie să știți că el este un inginer software în vârstă de 44 de ani, care a absolvit Universitatea Stanford și că a făcut parte din echipa lui Steve Jobs de la compania NeXT.

E interesant că angajatul care a pierdut un iPhone într-un bar nu a fost concediat, dar Forstall trebuie să plece... Poate il vom vedea la Google in curand.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×