Android acum și pe automobile, cu ajutorul interfaței dezvoltate de Saab (Video)

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 1.535 ori
<b>Android acum și pe automobile, cu ajutorul interfaței dezvoltate de Saab (Video)</b>Producătorul suedez de automobile Saab a anunțat recent dezvoltarea unui sistem de tip infotainment bazat pe Android și inclus pe automobilele sale. Sistemul poartă numele de IQon și se axează pe flexibilitatea și customizabilitatea specifică unui...

Producătorul suedez de automobile Saab a anunțat recent dezvoltarea unui sistem de tip infotainment bazat pe Android și inclus pe automobilele sale. Sistemul poartă numele de IQon și se axează pe flexibilitatea și customizabilitatea specifică unui smartphone Android, toate informațiile digitale fiind transmise de la vehicul.

IQon va permite dezvoltatorilor third party să creeze aplicații care vor îmbunătăți experiența de șofat, cu peste 500 de senzori auto diferiți. Astfel, vor exista aplicații care controla sistemul de aer condiționat din mașină, care măsoară eficiența consumului de combustibil sau chiar și aplicații de tip augmented reality care vor folosi GPS-ul mașinii.

Interesant este faptul că veți putea folosi IQon și ca un terminal Android normal, pentru a citi și trimite mailuri, a asculta muzică, vizionare video și web browsing. Touchscreen-ul de 8 inch al lui IQon este un mare avantaj și practic face din acest sistem auto un soi de tabletă integrată. Produsul va fi disponibil din 2012, dacă totul merge bine și puteți să urmăriți prezentarea sa în clipul de mai jos:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×