Android bate Apple iOS din nou, de această dată la numărul de aplicații descărcate

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.260 ori
<b>Android bate Apple iOS din nou, de această dată la numărul de aplicații descărcate</b>Era doar o chestiune de timp până ce iOS avea să fie depășit de Android, acum și la capitolul aplicații descărcate. Dacă pe piața smartphone Samsung a depășit deja Apple, iar Android are o cotă de piață mai mare în segmentul smartphone și...

Era doar o chestiune de timp până ce iOS avea să fie depășit de Android, acum și la capitolul aplicații descărcate. Dacă pe piața smartphone Samsung a depășit deja Apple, iar Android are o cotă de piață mai mare în segmentul smartphone și în secțiunea software lucrurile se mișca bine pentru Google și OS-ul lor mobil.

Bloomberg ne informează că Android este acum cea mai populară platforma software când vine vorba de descărcări de aplicații. Aceasta mutare vine ca urmare a achizițiilor de numeroase smartphone-uri Android din partea publicului. Platforma creată de gigantul motoarelor de căutare a atins 44% din toate downloadurile de aplicații din trimestrul 2, depășind Appple, care a atins 31%. Datele sunt obținute de la ABI Research.

Tot ABI afirma că această evoluție a fost cauzată de creșterea de livrări de terminale Android cu 36% față de trimestrul precedent din 2011. Rețineți că Android are o istorie scurtă, împlinind recent 3 ani, timp în care a ajuns cea mai populară platforma smartphone, surclasând giganți că iOS, Symbian și apusul Windows Mobile. Totuși trebuie remarcat că downloadurile per utilizator sunt încă inferioară pe Android celor de pe terminalele Apple, aici proporția fiind de 2 la 1 în favoarea Apple.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×