Android domină piața smartphone-urilor din SUA, conform ultimelor studii; bătălia se dă cu Apple și RIM

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.693 ori
<b>Android domină piața smartphone-urilor din SUA, conform ultimelor studii; bătălia se dă cu Apple și RIM</b>în nici 3 ani de la lansarea sa, Android a ajuns platforma software numărul unu din SUA pe piața smartphone-urilor, obținând o cotă de piață mai mare decât rivalii de la Apple sau RIM, cu al său BlackBerry. Ultimele date vin dintr-un studiu...

în nici 3 ani de la lansarea sa, Android a ajuns platforma software numărul unu din SUA pe piața smartphone-urilor, obținând o cotă de piață mai mare decât rivalii de la Apple sau RIM, cu al său BlackBerry. Ultimele date vin dintr-un studiu efectuat de Nielsen și care ne oferă o privire de ansamblu asupra situației.

Statisticile se bazează pe clienții de servicii postpaid și platformele folosite de aceștia în intervalul noiembrie 2010 - ianuarie 2011. Studiul arată că Android deține o cotă de piață de 29%, cu dezavantajul că aceasta se divide între diferiții producători third party de hardware (HTC - 12%, Motorola - 10%, Samsung - 5%).

Apple deține 27% cu al său iOS, în vreme ce RIM se află în aceeași zonă de procentaj, tot cu 27%, prin intermediul lui BlackBerry OS. în ce privește categoria de vârsta către care țintește fiecare platformă, aflăm că Android este mai popular în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Datele acestui studiu menționează la final și faptul că Nielsen nu a inclus varianta Verizon a lui iPhone 4, lansată în februarie.

Android domină piața smartphone-urilor din SUA, conform ultimelor studii; bătălia se dă cu Apple și RIM

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×